E2a

Hur du skapar konst som gör dig lycklig

Skapa konst som du hittar tilltalande inte kan läras ut i alla klassrum, men de grundläggande tekniker som gör att du kan utforska din vision kan. För varje konstnär, en betydande del av den kreativa processen, och anledningen till att vi skapar något, är att upptäcka mer om oss själva, vilka vi är och vad vi är kapabla att skapa.

Hur du skapar konst som gör dig lycklig. Vad har du skapat redan att du är mest stolt över?
Hur du skapar konst som gör dig lycklig. Vad har du skapat redan att du är mest stolt över?

Du kan tänka på detta också som att hitta vad du kan ge till världen, och när du hittar den här, och skapa den konst du är verkligen i stånd att inte bara har det en djupgående inverkan på andras liv, men det gör dig lycklig också.

Så hur kan du skapa konst som gör dig lycklig? Här är en 5-stegs plan att följa:

  1. Vad har du skapat redan att du är mest stolt över? Vilka är de konstverk som du ser tillbaka på de flesta fondly och med de mest stolthet? Tänk på detta med 2 våningar - För det första arbetet som du fick se slutresultatet av de flesta, och det andra, det arbete som du tyckt om att skapa mest. Dessa två kan vara samma, kan de vara annorlunda. Lägg märke till de viktigaste delarna av varje och varför dessa kreativa projekt gjorde du känna sig som de gjorde.
  2. Vilka kreativa projekt kom lättast för dig? Som flöt med minsta ansträngning, var de projekt där man glömt bort tiden, så deltar du i arbetet med att skapa? Vissa artister talar nästan känna skuld att någon konsten kommer så enkelt för dem. Detta ger dig en stor ledtråd till konst som är mest naturligt att du, och vilken typ av konst som du kan skapa mer av att ge dig goda känslor.
  3. Vilka kreativa projekt kände den största kampen? Finns det fungerar du spenderat dagar, veckor eller månader på, och du var fortfarande mycket missnöjd med vad du skapat? Det kommer alltid att finnas konst som aldrig riktigt flyter, att du aldrig träffar spåret med. Ibland konst kan vara en utmaning, men om det blir en smärtsam slit med någon verklig belöning antingen under dess tillkomst eller i slutet, varför sätta dig igenom det? Fokusera din kreativa energi på något mer till höger och mer naturligt för dig.
  4. Vad är konsten du har alltid längtat efter att skapa? Detta betyder inte fantasy art som spelar en gitarr album att rangordna med bästa någonsin skapats, även om du knappt kan spela två ackord. Du vet innerst inne vilken typ av konst som är inom dig, projekten i de kreativa områden där du är mest begåvade som har kallat dig att skapa dem så länge du kan minnas. Ta chansen och börja skapa en idag ...
  5. Vilken typ av kreativ arv vill du lämna? Tänk dig att du ligger på din dödsbädd, ser tillbaka över hela teckningen du har skapat. Vad ser du, vad är de verk du är mest stolt över? Tänk på en hel samling av verk, inte bara en eller två stycken. Har du några beklagar om vad du inte har skapat? Då är det inte för sent. Börja planera för att skapa dessa projekt nu.

Vilka kreativa projekt kom lättast för dig? Vilka kreativa projekt kände den största kampen?
Vilka kreativa projekt kom lättast för dig? Vilka kreativa projekt kände den största kampen?

Genom att följa dessa 5 steg - genom att ställa och svara på dessa frågor - du kan gå en lång väg att hitta de kreativa projekt som är viktigast för dig, och konsten som gör dig lycklig. Du kan också vända dig till online-konst klasser för hjälp - många av studenter och lärare möter du är lika entusiastisk över den kreativa processen som du är! Och kom ihåg, när du skapar detta fritt, du kan ge mer till din uppskattande publik, väntar på nästa konstverk av din som kommer att flytta, inspirera och wow dem precis som förra ...