E2a

Hur du sätter stenar i konsten

Och kanske även tjäna pengar på det

Målning på ovanliga ytor är jättekul, när du har slutfört detta projekt, om du vill lära dig att ta din nya hobby till en annan nivå, kan du anmäla dig till en online-estetiska programmet. Många online skolor erbjuder klasser, från grundläggande till avancerad nivå.

Rock målning kan öppna upp en värld av kreativitet för alla. Till skillnad från plana ytor som papper eller duk, bergarter har form och dimension. Om du hittar en flat sten som har något av ett hjärta till det, använd din fantasi för att se hur denna form lätt skulle kunna bli en fjäril. Med lite färg och lite träning kommer enklare projekt ge vika för mer utmanande dem tills du hittar det precis som du vände stenar i konsten, var du vänder dig till en konstnär!

Hur du sätter stenar i konsten. Rita på en enkel design för din fjäril.
Hur du sätter stenar i konsten. Rita på en enkel design för din fjäril.

Till att börja hitta en hjärtformad sten och följ dessa tips för att måla en sten fjäril:

  1. Rita på en enkel design för din fjäril. Börja med en lång, smal oval kroppsform ner i mitten av ditt hjärta-formad sten. Lägg en liten cirkel på toppen för huvudet. Förläng en uppsättning övre vingar som fyller den övre halvan av varje sida hela vägen till kanten av berget. Lägg en uppsättning av mindre vingar under de övre vingarna, fylla i den återstående delen av bergytan. Tvätta konturerna och rita om du inte är nöjd med ditt första försök.
  2. Välj en färg att omge din fjäril och använda en liten platt borste för att fylla i med denna färg. Du kan plocka himmelsblå, till exempel, eller ett medium nyans av grönt. Mörkare färger som marinblått eller djupa lila är bäst om du planerar att måla färgerna fjäril ljusare eller pasteller. Om du planerar att ha djupare toner för dina vingar, kommer en ljusare färg runt kanterna gör för bra kontrast. Låt färgen torka.
  3. Fyll i flygeln färger. En enkel design är att fylla i de övre vingarna med en färg, och de nedre vingarna med en annan. Till exempel, om du har målat en mörk färg för bakgrunden kring det, ge din fjäril ljust rosa, blek lavendel eller mjuka gula vingar. Stenar som är naturligt mörka kan behöva en lätt underull som vitt eller gult först att hjälpa dessa färger framträder bättre. Om du har målat din vinge färg och du märker att det ser skumma eller randigt, använd en pappershandduk för att lyfta den våta färgen och måla ett lager av vit eller gul först. När torr, efterföljande färgerna blir ljusare och mer levande.
  4. Måla kroppen och huvudet. Använd en liten borste och välj en färg som kompletterar din vinge färger. Limegrön eller en mjuk apelsin kanske ser trevligt. Gör huvudet en annan färg - pastell lila, ljusblå eller turkos är några alternativ.
  5. Lägg detaljer på vingen mönster. Foton av riktiga fjärilar kan vara en inspiration eller så kan du bara göra upp ditt eget mönster av fläckar, scalloped trim eller andra element. En fin touch är att använda en djupare eller ljusare version av vingen färgen att lägga smala linjer som kurvan upp och ut över vingarna som små vener i ett löv. På de nedre vingar, dessa rader tenderar att kurvan utåt och nedåt. En annan enkel dekoration att göra är att använda spetsen på din pensel handtag att tillämpa ljusa linjer av små prickar längs kanterna av vingarna.
  6. Detalj kroppen och huvudet. Använd en lättare version av bilens färg för att ge mitten av kroppen en mjuk, markerat utseende. Gör detta genom att plocka upp färgen med pensel, sedan torka det mesta av färgen bort så att det som är kvar måste vara rensat på. Detta kommer att ge det en subtil, nästan luft-borstad look. Använd slutet av din pensel för att lägga två ögon för huvudform i en färg som sticker ut. Du kan också måla eller prick på lite antenner.
  7. Fastställande misstag är lätt. Om du inte gillar hur något ser ut, antingen klappa den upp med en pappershandduk när det är blött eller låt det torka och måla över den. Det finns inget du kan inte ändra eller fixa, så var inte rädd för att experimentera. Du kommer att upptäcka många fiffiga överraskningar på detta sätt!
  8. Seal din klippmålningar. När du är klar kan du lägga glans genom att borsta på tydliga golv vax eller genom sprutning eller pensling på akryl sealer. Du kan också lägga till några blända med glänsande, skimrande eller glittriga nagellack eller glitter färg på olika delar av din fjäril. Om du har massor av detaljer, lägga glitter runt detaljerna, lämnar dem avslöjats.

Painted Rock fjärilar gör underbara gåvor, skrivbord konst eller dekorationer. Limma fjäril stenar metall BBQ Grillspett med Liquid Nails varumärke lim (den ursprungliga formeln fungerar bäst), och du kan lägga till dem i en krukväxt eller bukett. Turning stenar i konsten är enkelt, roligt och spännande. Det bara kan vända dig till en konstnär! Eftersom det finns så lite pengar investeras i material, målade stenar är perfekt för bås hantverk shower och bondens marknad. Det är ett roligt sätt att tjäna extra pengar och vem vet, kanske det slår bara till en karriär - det gjorde för mig!

Och kanske även tjäna pengar på det. Välj en färg att omge din fjäril och använda en liten platt borste för att fylla i med denna färg.
Och kanske även tjäna pengar på det. Välj en färg att omge din fjäril och använda en liten platt borste för att fylla i med denna färg.

Med en konstnärlig hobby till en yrkeskarriär är bara en av många saker du lär dig i en online-arts utbildningsprogrammet. Om den här artikeln är tog din uppmärksamhet, kolla in några online konstskolor för att se vad de har att erbjuda.