E2a

Hur du sätter en nejlika till olika färger

De finns överallt

De är överallt. Nejlikor är bland de favorit blommor genom tiderna på grund av deras mångsidighet och evig vit färg. De används för centerpieces, corsages eller boutonnieres. De är även till brudbuketter och särskilda blomsterarrangemang för en total look. Mycket som nejlikor är mångsidiga blommor, kan du också vända dem till olika färger för att passa temat för tillfället. Du kanske vill vända nejlikor till grönt, orange, blå, rosa, röd och rosa färger för att lägga lockelse till en viss händelse. Detta bör inte vara svårt att göra genom att följa dessa tips:

Hur du sätter en nejlika till olika färger. Ta bort löv nejlikor så färgen kommer att gå till blommorna ensam.
Hur du sätter en nejlika till olika färger. Ta bort löv nejlikor så färgen kommer att gå till blommorna ensam.

  1. Förbered dessa material: långa härrörde vita nejlikor, vaser (höjd beror enligt dina önskemål), karamellfärg (rosa, röd, orange eller grön), saxar, kutterspån eller kniv, gummihandskar, förkläde och härdat svamp.
  2. Ta bort löv nejlikor så färgen kommer att gå till blommorna ensam. Inte bort bladen rena för att undvika skador på stjälkarna. Så mycket som möjligt, hålla stjälkar intakt och rak. För att undvika att skada stammen, skär bladen i stället för strippning dem.
  3. Skär den nedre delen av stjälkarna diagonalt. Ta bort ungefär en halv tum för att ge plats för bättre absorption. Om det är en del av stammen som är mjuk eller ruttna, skär bort det också.
  4. Rengör vasen. Avlägsna rester från dess botten, vilket kan ha blivit kvar från tidigare användning. Skrubba det om det behövs.
  5. Fyll vasen med kranvatten tills ¾ av det täcks. Förresten, om du använder en lång vas bör nejlikor ha längre stjälkar också.
  6. Välj vilken färg du vill nejlikan förvandlas till.
  7. Handskar för att förhindra att karamellfärg från färgning händerna och en förkläde för att skydda dina kläder. Mät en halv tesked av färg och tillsätt till vattnet. Blanda väl. Upptäck vilka färger att kombinera för att uppnå en viss färg. Till exempel kan du blanda blått och gult karamellfärg för att ge grön färg, blå och röd resultat till brunt, medan blått och gult tur att lila. Skuggan av den resulterande färgen beror på koncentrationen av blandningen. För ljusare nyans använda mindre mängd karamellfärg medan djupare nyans lägga mer karamellfärg i vattnet.
  8. När färgen har lösts väl i vattnet, placera nejlikor i vasen. Du kommer att märka att kronbladen sakta kommer att ändra färg varje minut. Vänta tills att nejlikor helt har ändrat sina färger. Du kommer att veta om färgen helt har absorberats av skaftet om kronbladen är av samma färg med vattnet.
  9. Ta ut nejlikor från vasen. Trim stammarna enligt önskad längd, beroende på arrangemanget där du kommer att använda dem. Om de är avsedda för tillverkning av corsages lämna en två-tums spindel på varje blomma.
  10. För bättre färgande effekt, blöta nejlikor i den färgade vattnet för en dag. Detta hjälper till att hålla kvar färgerna längre.

När nejlikor placeras i den färgade vattnet, lägger inte längre vatten. Om du lägger till vatten, kanske färgen blekna eller bli lätt och du kanske inte kan få bästa resultat.