E2a

Hur du rädda din inre konstnär

5 steg till återupptäcka den kreativitet du trodde att du hade förlorat för alltid

Tycker du att du ofta pratar om din kreativitet och konstnärliga satsningar endast i förfluten tid? Vill du ser tillbaka längtansfullt och säga, "När jag brukade måla ...," "När jag var en författare ..." eller "När jag brukade vara kreativ" som du tittar tillbaka på några tidigare, nästan- glömt livstid?

Hur du rädda din inre konstnär. Bli förälskad i att skapa nytt.
Hur du rädda din inre konstnär. Bli förälskad i att skapa nytt.

Trots vad du kanske tror, ​​är din inre konstnär inte död. Att ha en snooze kanske, men så länge du andas och ditt sinne fungerar, du är en artist.

Så här är 5 Kraftfulla åtgärder för att rädda din inre konstnär och se din kreativitet frodas gång:

  1. Bli förälskad i att skapa nytt. Ofta har skapar blivit en sådan kamp att du bara har negativa associationer med det. Spendera lite tid att få tillbaka kontakten med varför du älskade skapar i första hand. Vilka känslor ger det dig? Hur ändrar det på det sätt du upplever livet? Förvara dessa starka positiva känslor nära genom att skriva dem på en affisch och sätter upp det på din vägg.
  2. Från en blygsam början. Var försiktig med dig själv, och börja återupptäcka din kreativitet med små, hanterbara projekt. Till exempel gå ut någonstans vackert i naturen med bara en kamera, eller skriva en sida berättelse om din favorit tid på året, eller skapa ett kort Artist Trading eller andra små collage. Bygg upp till större projekt som din kreativa självförtroende växer.
  3. Skapa att njuta, inte att producera. Det är lätt att bara fokusera på att skapa en "slutprodukt" och glömma vad en rolig process skapar är. Spendera tid på att skapa bara för glädjen att skapa, och har inga förväntningar på att ett konstverk ska komma i slutet av den. Försök bara vad du vill, som om du var en 7-årig precis fått en ny stötfångare låda med färger. Var experimentell och lekfull, och ha kul.
  4. Skapa varje dag. Det enda sättet att konsekvent skapa och skapa så viktig del av ditt liv som att äta, sova och andas, är att skapa varje dag. Välj en tid på dagen då du känner dig mest bekväm skapande, och spendera minst 15 minuter per dag vid denna tid på kreativt arbete. I ett par veckor, kommer denna kreativa vanan ha en djupgående inverkan på hur mycket du skapar - och hur lätt du skapar.
  5. Få support. Du skulle bli förvånad över hur många andra människor i världen känner som lossnat från sin kreativitet som du gör, och känner sig lika isolerade och ensamma i sin kamp. Dessa dagar, är antalet stödjande kreativa grupper och samhällen vast, och lättillgänglig. Spendera en timme eller två surfning på nätet på några kreativa gemenskaper, och se vilka känns rätt för dig. Så ta steget och engagera!

5 steg till återupptäcka den kreativitet du trodde att du hade förlorat för alltid. Från en blygsam början.
5 steg till återupptäcka den kreativitet du trodde att du hade förlorat för alltid. Från en blygsam början.

Dessa fem steg hjälper dig att rädda konstnären i dig den tanken var borta för gott. Vilka steg kommer du att sätta i praktiken idag?