E2a

Hur du kan hjälpa ett barn att göra en tidskapsel

En tidskapsel är en rolig aktivitet att göra i sommar, och det kan lätt göras av barn så unga som grundskolan åldrar. Om du och ditt barn planerar att göra en tidskapsel, här är några bra tips som hjälper dig ut:

  1. Förbered behållaren. Din behållare kan vara allt från en plåtburk till plast bin. Det viktiga är att välja en som är tålig och skulle inte försämras lätt. Du bör också överväga dess storlek: om du planerar att sätta ett stort antal artiklar, så ska du självklart välja en större behållare.
  2. Förbered materialen. Bläddra igenom ditt barns saker och brainstorma med honom om vad varor han skulle vilja inkludera i sin tidskapsel. Kom ihåg: det roliga här är att låta ditt barn bestämma. Detta sätt skulle han ha mer ansvar om det här projektet och skulle kunna utveckla sin ansvarskänsla och självständighet samt. Ställ bara in följande riktlinjer: Objektet bör inte vara ömtåliga, och det bör passa inuti behållaren. Plus, bör dessa vara objekt som verkligen skulle vara angenämt att se tillbaka på i framtiden, och de som representerar det aktuella året mycket väl.
  3. Dokumentera material. När du och ditt barn har valt material som ska ingå i den tidskapsel, är det viktigt att du lägger någon sorts dokumentation tillsammans med dessa föremål. På så sätt skulle man både kunna känna av de viktiga detaljer om det, och att hjälpa dig att komma ihåg dess betydelse även i framtiden. Plus, är det bra om detta steg att det kunde vara ett roligt sätt för ditt barn att öva sin skrivförmåga.
  4. Placera ett objekt i en genomskinlig plastpåse. För att lägga till ytterligare skydd för varje objekt, kan du omge var och en i ett enskilt genomskinlig plastpåse. Du kan välja den typ som kan förseglas, för att se till att ingenting kommer att kunna komma i plastpåsen.
  5. Montera objekt inuti behållaren. Se till att du har möjlighet att säkra locket till behållaren.
  6. Gräv ett hål i din bakgård. När du väljer en tomt där man skulle begrava din tidskapsel, bör du välja ett område med god jord med några utstickande rötterna av ett träd, och en, som inte är föremål för översvämningar. Du behöver inte begrava tidskapsel för djupt, precis tillräckligt för att helt täcka behållaren med några inches av marken ska vara bra. Det kan också vara en bra idé att begrava tidskapsel nära ett unikt landmärke, t.ex. ett par meter bort från ett träd, så att du enkelt kan göra en karta över det senare (se nummer 7).
  7. Skapa en karta över den plats där du begravde tidskapsel. Du bör se till att du skapar en karta som hjälper dig att enkelt hitta den tidskapsel i framtiden. Du kan också lägga till skriftliga beskrivningar såsom "fem steg från verandan," etc för att hjälpa dig i din förståelse av kartan.
  8. Markera det datum då du skulle avslöja tidskapsel. Du kan välja att återställa tidskapsel nästa år, eller till och med flera år efter. Det viktiga är att markera dina kalendrar, eller dina mobiltelefoner, så att du inte skulle glömma denna händelse oavsett hur många år kommer att passera.

Där har du det

Hur du kan hjälpa ett barn att göra en tidskapsel. Förbered behållaren.
Hur du kan hjälpa ett barn att göra en tidskapsel. Förbered behållaren.

Där har du det! Dessa är de bästa och enklaste sätten att hjälpa ett barn att göra en tidskapsel. Kom ihåg att detta är ett projekt som kan vara en stor möjlighet till lärande för ditt barn, och en tid för er två att binda, liksom.