E2a

Hur du håller din vindrutetorkare från att frysa

En bils vindruta kan inte vara en del av hårt arbetande motorn eller styrsystemet. Men denna stora ark av klart glas är säkerligen en av de viktigaste men enklaste delar av ett fordon. Det håller inte din väg klar på egen hand, dock. Det behöver hjälp från vindrutetorkarna. Utan fungerande vindrutetorkare, är det omöjligt att garantera säkerheten vid körning genom en kraftigt regn eller snö. Det är därför att hålla torkarna till deras optimala prestanda är mycket nödvändig. Förutom åldrande, är vindrutetorkare "annan fiende dåligt väder-som en dålig vinter.

Vintern kan frysa vindrutetorkarna

Vintern kan frysa vindrutetorkarna, vilket gör dem ineffektiva för deras huvuduppgift, att hålla vindrutan klart. Du kan inte stoppa säsongen från att ändra eller snön faller från himlen. Men åtminstone kan du göra något för att hålla dina vindrutetorkare från att frysa. Följ tipsen nedan:

  • Byt torkarbladen. Det finns så kallade vinter vindrutetorkare, som är särskilt konstruerade för att tåla frysning kall temperatur. Har dessa praktiskt för vintersäsongen. Se till att använda dessa i stället för de vanliga torkarblad. Använda vinter blad minskar risken för att ha fryst vindrutetorkare.
  • Använd vätska vinter torkare. Spolarvätska är grejen sprutas när du trycker på den knappen för spolarvätska reservoar. Vanliga torkar vätskor kan inte motstå den kalla temperaturen. Dessa är oftast i blått vätska. Du bör få orange eller röd vätska vid kallt väder. Kontrollera spolarvätska etikett för att kontrollera om det verkligen för vintern. Användning att istället för den vanliga fluiden att minska förekomsten av frysta vindrutetorkare.
  • Kör långsamt. Vindrutetorkare blir lätt frysas om kör för fort. Långsammare körning innebär lägre lufthastighet och som kan leda till lägre temperatur. Prova det och du kommer se hur kör långsamt kan hålla torkarna från att frysa. Det kommer att bli en säkrare resa på vägen också.
  • Höj vindrutetorkarna utanför vindrutan. Att göra detta hindrar torkarna från att fastna på vindrutan på grund av isbildning. Gör detta när fordonet inte används. Men innan du ställer torkarna igen på vindrutan, torka av is från glasskivan.
  • Använd sprut avisningsmedel. Hitta denna typ av produkt från auto butiker. Spraya burken på uppbyggnaden is och se det smälta. De flesta bilägare använder denna endast när det är för mycket is på vindrutan.
  • Kontrollera under huven. Ibland är det verkliga problemet inte riktigt den gamla torkare eller vintern vätska som du använder. Det finns fall att ett fordon ägare har gjort nästan alla tipsen ovan men ändå förgäves. Se tillbaka på vad din bil har gjort i några månader. Kanske det reparerades eller kanske du öppnar huven för att kontrollera systemet. Kontrollera behållaren om den är ansluten ordentligt till slangen och pumpen. Kanske du eller teknikern glömt att koppla allt.


Inte bara dina vindrutetorkare bör hållas från att frysa

Hur du håller din vindrutetorkare från att frysa. Använd vätska vinter torkare.
Hur du håller din vindrutetorkare från att frysa. Använd vätska vinter torkare.

Inte bara dina vindrutetorkare bör hållas från att frysa. Det finns andra viktiga delar i bilen som är föremål för frysning under de kalla månaderna. Se till att du vet den speciella underhåll för ditt fordon oavsett vad vädret eller årstiden är. Det är en del av ditt ansvar som fordonets ägare.