E2a

Hur du gör din egna skor: skotillverkning tips

Älskar du skor för mycket

Älskar du skor för mycket? Tja kanske du skulle också älska att göra en på egen hand. Att ett par skor är inte så svår uppgift, det kräver endast tillräckligt med intresse och engagemang för att kunna komma fram till något bra. Att göra skor, förväntas det att du kommer att använda din kreativitet och en touch av din egen stil. Av er kan göra sko stil intressant då du skulle älska att bära den. Det finns några workshops där du kan lära dig på att göra skor på egen hand. Här är några steg som du kan prova att göra dina egna skor.

Hur du gör din egna skor: skotillverkning tips. Förbered material som behövs.
Hur du gör din egna skor: skotillverkning tips. Förbered material som behövs.

  • Förbered material som behövs Dessa är de grundläggande saker du behöver för detta projekt:. Läder eller tyg, sista, filt, tyg avstyvning, nål, tråd, sprayflaska, enda foder, sko cement, häl, sula och tips häl.
  • Sök efter design. Innan till att göra dina skor, måste du välja en specifik design som du skulle vilja göra. Du kan söka via Internet för designen. Kanske har du något unikt i åtanke att du vill skapa. Besluta om design som du vill sedan gå vidare till nästa steg.
  • Skapa ett mönster. Studera design som du valde att skapa. Det första du ska göra är att skapa ett mönster för den övre delen av skor. Att ett mönster är ett bra sätt att skapa en exakt storlek och en perfekt passform för dina fötter.
  • Mät mönstret. Få lös tyg och lägg den runt den sista att få en fin passning. På detta sätt, skulle tyg ha en exakt form tillsammans med den sista. Därefter markerar tyget enligt formen av den sista och börja skära den på den markerade linjen. Efteråt spåra varje del av den övre delen av skorna. Bara göra samma procedur för att spåra och skärning. Se till att tyget skulle räcka för att slutföra skor.
  • Fäst övre delen till filten. Nu, börja skära filtmaterialet. Lägg filten på den övre delen materialet och spåra den på varje del. Efter kapning filten, börja sy den tillsammans med den övre delen materialet att fästa ihop dem. Se till att filten placeras under den övre delen materialet innan sy ihop dem samtidigt som en söm i mitten och i den bakre delen.
  • Fäst den sista och den övre materialet tillsammans. Få den övre delen materialet och spraya dem med tyg förstyvning. Sedan täcka den övre materialet på den sista, vilket gör det når den nedre delen. Sedan sys det att införliva dem med varandra för att få formen.
  • Upprätta formen. Låt den övre delen materialet att torka. Den övre kommer att få formen av den sista som den torkar. Ta sedan bort de sista från den övre. Därefter placerar stoppning inuti den övre delen materialet för att bibehålla formen.
  • Förbered sulan. Få skosula och applicera tunt lager sko cement på den. Därefter, leta sulan på insidan av häldelen och fäst ihop dem vid botten av den övre filten. Låt skon cement torr.
  • Förbered hälarna. Först måste du leta upp hälen spets vid kanten eller botten av hälen. Du kan bara infoga det i botten av hälen och se till att det inte skulle ta av när du går. Du kan skydda den genom att spikning den eller använda lim som rekommenderas för skomakeri.


Nu har du din grundläggande kunskaper i att göra dina egna skor

Nu har du din grundläggande kunskaper i att göra dina egna skor. Du kan fortfarande söka efter mer avancerade instruktioner för att förbättra dina kunskaper i skomakeri. Lycka till!