E2a

Hur du gör din egen " snö " klot

Snow glober har länge varit storsäljare över hela världen. Du kan få dem i ett brett utbud av vackra alternativ. Men det är inte allt. Du kan göra dina egna snöglober att dekorera ditt hem, påminn dig själv om dyrbara tid, och även för att ge bort i present. De är billiga, lätta att göra, och kan även göras med barnen!

Steg 1

Samla material. Du har en mängd alternativ för att göra snö jordglober och här är en generell lista över material som du behöver för att bygga din egen snö världen.

Hur du gör din egen " snö " klot. Lägg ditt fallande föremål.
Hur du gör din egen " snö " klot. Lägg ditt fallande föremål.

  • Jar. Du behöver en ren burk små till medelstora med ett tättslutande lock. Många människor väljer att göra dem i barnmatsburkar, men du kan också använda gelé burkar, små knipa eller olivolja burkar, eller något som kommer att vara tillräckligt kort och tillräckligt bred för den scen du designar. Se till att din burk är riktigt ren.
  • Lim eller epoxi. Du behöver ett vattentätt lim för att fästa din scen till botten av locket. Du behöver också en super lim eller tätningsmedel för en god tätning på locket.
  • Scene material. Du kan använda en enorm mängd objekt att göra en scen - välj de du gillar. Plast figurer, plastleksaker, små figurer glas, och bilder är bara några alternativ. Du kan också göra dina egna objekt med ugnsbakad lera som har förseglats med polymer finish.
  • Fallande objekt. "Snö" är vanligt förekommande och kan göras genom att tvätta äggskal, torka dem, och krossa dem (i en plastpåse med en kavel). Du kan också använda glitter (vilket är ganska vanligt) eller andra mindre vanliga föremål såsom pärlor, paljetter, ris, pärlor, sand eller snäckor.
  • Fluid. Du har ett par alternativ för din vätska. Vatten fungerar men objekten kommer att falla snabbt och det finns en chans att det kommer att bli äckligt med tiden. Du kan lägga till glycerin för att bromsa de fallande föremål ner och använda destillerat vatten med hopp om att hålla vattnet klart och rent över tiden. Du kan också använda mineralolja eller babyolja (vilket är mineralolja med doft) för en långsammare fallande föremål och en produkt som sannolikt kommer att pågå längre.
  • Dekorativa material. Du kan dekorera ditt lock för en mer färdig look. Detta kan göras med tyg, band, eller ens limma på samma material som du använder för dina fallande föremål.

Steg 2

Tvätta burk. En ren burken är nödvändigt för en bra snö jordklotet. Det duger inte att ha damm eller matrester i din Snow Globe. Tvätta och torka din burk innan du börjar.

Steg 3

Skapa en scen. Din scen kommer att behöva limmas eller epoxied till botten av burken (scenen kommer att gå in i burken när man skruva på locket). Noggrant stå alla objekt upp i limmet för att få en stående scen. Låt din lim eller epoxi torka enligt anvisningarna.

Steg 4

Lägg ditt fallande föremål. Försiktigt sätta dina fallande föremål i botten av burken. Du kan välja ett eller mixa och matcha för en snygg burk.

Steg 5

Fyll burken med vätska. Oavsett vätska (er) du väljer bör du lägga till din burk nu. Du vill fylla det nästan till toppen så att det inte kommer att finnas en hel del luft i burken när du är klar, men du måste komma ihåg att du kommer att lägga volymen på scen till burken också.

Steg 6

Fyll burken med vätska. Placera locket på burken.
Fyll burken med vätska. Placera locket på burken.

Placera locket på burken. Locket bör noga vändas och scenen gled i burken (endast efter att limmet är helt torrt). Du kommer då att dra åt locket på och, om du önskar, limma eller tejpa den för en längre livslängd burk.

Steg 7

Tillval-Dekorera din burk lock. Du behöver inte, men en Snow Globe kommer att se färdig med dekorerade lock. Du kan limma band, tyg, eller annat objekt på locket för att dekorera den och täcker den.


Vänd burken över (locket blir botten nu) och titta på "snön" faller. Dessa burkar gör stora objekt för gåvor och personliga detaljer runt huset. Ha kul att göra dem och ge dem!