E2a

Hur du gör din egen fotografering bakgrunder

Fler och fler människor vänder sig till fotografering som hobby

Fler och fler människor vänder sig till fotografering som hobby. En av anledningarna till att fotografering har blivit en sådan succé beror på pris-droppar när det gäller DLSR kameror. Idag kan du köpa en digital SLR-kamera för bara ett par hundra dollar. Om du gillar att ta porträtt, men behöver du en bakgrund för att gå med din kamera. Här är hur du kan göra en billig bakgrund för fotografering.

  • Välj tyg. Först av allt måste du välja den bästa tyg som ska användas för tyget. Det finns några professionella fotografering studior som använder tyger som denim och även bomull, men de mest populära är muslin. Muslin har tillräcklig tyngd för att se till att det inte fladdrar för mycket när bakgrunden används i öppna utrymmen, men är tillräckligt lätt för att du ska bära den när du behöver bakgrunden. Muslin är också ganska billig, vilket innebär att du enkelt kan byta ut den om tyget skadas, slits eller färgas. Det är också lätt att rengöra.
  • Storlek. Ämnet som du använder för din fotografering sessioner kommer att avgöra storleken på de bakgrunder som du behöver för att skapa. Till exempel behöver du bara en bakgrund som är cirka sju meter med fem meter, om du kommer endast att använda bakgrunden för porträttfotografering. Om du fotograferar större föremål, t.ex. bilar eller möbler, å andra sidan, kan du behöva en bakgrund som är mycket större. Det bästa med muslin är att du oftast kan få det i stora skivor. Även om den lokala textil butiken inte har muslin i den storlek som du behöver, är det ganska lätt att sy ihop arken så att du kommer att ha en bakgrund i den storlek som du behöver. Om du är orolig för de sömmarna, använd en tråd som är samma färg SA muslin. Eller kan du redigera ut sömmarna i Photoshop.
  • Textur. Därefter bör du också överväga strukturen för tunt bakgrund. Plan och jämn är inte alltid det bästa sättet att gå när det gäller fotografering. Det finns gott om människor som gillar att få sina fotografier tagna mot en skrynklig bakgrund, eftersom det gör att huden ser mycket mjukare. Professionella fotografier uppskattar också spelet mellan ljus och skugga som gömmer sig i mellan rynkorna.
  • Färg. Därefter måste du bestämma färg för muslin. Färgning är det enklaste sättet att färgen i bakgrunden. Allt du behöver göra är att värma upp en stor kastrull med vatten och tillsätt i någon färg. Placera din muslin i potten och låt koka i flera minuter, beroende på färgämnet förpackningsanvisningar. Låt muslin hänga torka efteråt. Du kan emellertid också skapa detaljerade målningar på tunt bakgrund med akrylfärg.


Hur du gör din egen fotografering bakgrunder. Fler och fler människor vänder sig till fotografering som hobby.
Hur du gör din egen fotografering bakgrunder. Fler och fler människor vänder sig till fotografering som hobby.

För att göra det enkelt att lagra och transportera tunt bakgrund, helt enkelt please övre änden av muslin arket på en trästav. Detta gör att du kan linda muslin runt stången, vilket kommer att hålla muslin platt och lätt att förvara.