E2a

Hur du gör din egen film

Få saker är så irriterande som möter en utländsk film med felaktiga undertexter som antingen helt enkelt sätt off topic, eller som inte på ett effektivt och kraftfullt förmedla de ord som talas i filmen. Om du vill översätta och skapa egna undertexter, här är hur du kan göra det med bara anteckningsblocket programmet i din dator.

  1. Öppna Anteckningar. Anteckningsblocket är ett program som är inbyggd i alla Windows-datorer. Kan nås genom att trycka på startknappen längst ner på skärmen Windows. Gå till mappen Tillbehör och välj anteckningsblock. Om du använder andra datorplattformar, såsom Linux eller Macintosh, kan du använda text pad eller Gedit, som är grundläggande ord redaktörer också. Dessa program kan du skapa SRT-filer som är erkända av de flesta video-spelare som undertexter.
  2. Förbered översättningen. Därefter måste du förbereda översättning av filmen. Gör detta genom att titta på hela längd av filmen och sedan skriva ner översättningen som du vill. Tänk dock att skapa undertexter kan vara en mycket utmanande uppgift, så du måste ha tålamod. Detta gäller särskilt om du skriver långsamt, eller om du skriver långsamt. Medan du tar ner anteckningar, också vara säker på att notera tiden löptider där de linjer där talas, som hjälper synkronisera undertexter med filmen som filmen utspelar sig.
  3. Formatering. När du har förberett översättning som du vill, är nästa steg att mata översättningen samtidigt följa det format som behövs för att skapa srt undertexter. På anteckningsblock, skriv ner "1" och sedan gå vidare till nästa plats genom att trycka på Enter. Följ denna genom att lägga i tiden med det här formatet: HH: MM: SS: MMM  HH: MM: SS: MMM. Med andra ord, bör den börja med timme, följt av minut, sekund och millisekund. På tredje raden och fjärde raden, lägg i dialogerna. Detta kommer att bli den första undertext visas. Nästa undertext bör följa samma format, men bör numreras "2" och så vidare.
  4. Spara. När du är klar med att skapa undertexter, är nästa steg för att spara filen. Det förvalda alternativet Spara kommer att spara dokumentet som en txt-fil, som är en enkel textfil. Att omvandla den till en undertext-fil som är läsbar för mediaspelare, spara filen med SRT förlängningen stället för de vanliga TXT förlängningar.
  5. Överför. Med undertexter klar kan du börja ladda upp dessa till Internet så att andra användare kan ladda ner ditt exemplar av undertexter. Bland de platser där du kan ladda upp filen på OpenSubtitles där andra filmen tittarna kan fritt ladda ner filerna.

Hur du gör din egen film. Förbered översättningen.
Hur du gör din egen film. Förbered översättningen.

Nästa gång du hittar en film som du vill att andra ska kunna njuta, skapa undertexter så att tittarna från hela världen kan njuta av filmen. Genom dessa enkla steg, bör du kunna fritt skapa undertexter, med bara en liten ansträngning och tålamod.