E2a

Hur du får din novell publicerad

Du har skrivit berättelser ett tag nu och din familj och dina vänner har dem vara engagerande och värd att publiceras. Du kan känna dig skrämmas och osäkra om det verkligen är sant eller bara ett sätt att din familj och nära vänner ger dig tröst för alla dina ansträngningar. Du kanske redan har samlat en liten novellsamling som väntar på att publiceras. Här är några sätt att förvandla din dröm till verklighet.

  1. Det bästa sättet att få publicera framgång är att hitta rätt tidningen där du kan skicka in dina noveller. Detta kommer att kräva att du gör några omfattande forskning för att ta reda på om dina noveller passar tidningens stil och dragkraft.
  2. När du har identifierat rätt tidningen, begära en tidning författarens riktlinjer från redaktör. Om tidningen har en webbplats som du kanske kan hitta riktlinjen där redo för nedladdning.
  3. Läs riktlinjerna noggrant och kontrollera byggandet av dina noveller. De bör uppfylla alla angivna riktlinjer. Se till att du följer alla instruktioner som kommer att underlätta godkännande av dina berättelser.
  4. Ta del av den maximalt erforderliga antalet ord. Generellt kan du kanske att överskrida det maximala antalet med 10 procent, men det är alltid bättre att följa tidningens riktlinjer. Redigera och dra din berättelse som behövs.
  5. Se till att dina berättelser är vad tidningen behöver. Granska berättelser som har skrivits i tidningen och kontrollera tonen, vinklar historia och stimulering. Du bör också notera om de flesta av berättelserna har långa eller korta stycken, om de är beskrivande eller berättande form. Du måste tydligt fastställa att du skriver stil överensstämmer med vad tidningen söker. Du kan bestämma vad redaktör gillar att se de tidigare historier som tidningen hade publicerat.
  6. Kontrollera läget för vilken tidningen accepterar manuskript. De kanske föredrar att få det via e-post, medan vissa föredrar att se en papperskopia av ditt manuskript. Om det är det senare, se till att den skrivs in i rätt format i god kvalitet papper. Se till att du har redaktörens namn rätt. Inkludera en professionell brev med din ansökan och skicka den med post.
  7. Tidningen redaktörer fått många manuskript inlagor i veckan. Du måste vara beredd att vänta eftersom det kan ta flera månader för dem att komma i kontakt med dig. Använd väntetiden att skriva mer noveller eller skicka vad du har för andra publikationer.
  8. Överväg att säkra den senaste versionen av romanen och novellförfattare marknad guide. Detta är en mycket bra referens bok för alla blivande författare. Guiden innehåller lista av litterära agenter, olika förlag, författare "konferenser och tävlingar. Den innehåller även redaktörer namn och kontaktinformation, underkastelse riktlinjer och skriva tips. Du kan också titta på listan över förlag och myndigheter som är villiga att köpa noveller och representerar författare.

Var försiktig när du skickar manuskript

Hur du får din novell publicerad. Läs riktlinjerna noggrant och kontrollera byggandet av dina noveller.
Hur du får din novell publicerad. Läs riktlinjerna noggrant och kontrollera byggandet av dina noveller.

Var försiktig när du skickar manuskript. Det finns redaktörer som inte kommer röra manuskript som har lämnats in till andra förlag. Kolla deras inlämnande riktlinjer för att se till. Om din novell hade godtagits av en annan publikation ska du informera den andra förlag och be att din ansökan dras tillbaka. Du har möjlighet att följa upp status på din ansökan efter ett år och använda alternativet att dra tillbaka din ansökan.