E2a

Hur du ersätter din RV termostat

Om du har en RV, kan du behöva ha termostaten bytas på grund av skäl såsom ditt vatten är genomgående för varmt, om termostaten är för gammal och ineffektiv, eller om du bara vill öka energieffektiviteten. Oavsett din anledning, vet att ersätta termostat för din RV inte behöver vara för mycket av en komplicerad uppgift. Här är de steg att följa för att ersätta din RV termostat:

Hur du ersätter din RV termostat. Köp en sats RV termostat.
Hur du ersätter din RV termostat. Köp en sats RV termostat.

  • Köp en sats RV termostat. Det är bäst att du köper en justerbar (ej fast) termostat kit, som gör att du kan enkelt justera vattentemperaturen i din RV i framtiden. Kontrollera också att du köper en som är kompatibel med märke och modell av din RV.
  • Öppna panelen där rv termostat ligger. Chansen är stor, kommer det att placeras utanför fordonet, i en lådliknande panel där de andra viktiga ledningar i RV är. I vissa fall kan denna panel vara inne RV, precis där varmvattenberedaren finns. Kontrollera din RV manual för att ta reda på var termostaten ligger.
  • Stäng av RV batteriet.
  • Leta efter den del i panelen där termostaten är, ". T-stat" det vanligtvis märkt, ta ut alla kablar som är anslutna till denna T-stat, och du bör också skära igenom skummaterialet (om det finns en) som gömmer termostaten från vyn. Innan du tar ut trådarna, kan det vara en bra idé, speciellt om du inte är väl förtrogen med installation av kablar, för att ta en digital bild av hela ledningssystem. Senare kan du se bilden för att vägleda dig i omkoppling den nya termostaten. När du har gjort detta, ta bort skummaterial som döljer bort termostaten, poängen är, bör du äntligen kunna se RV termostat som är en liten, rund figur (något liknande ett mynt, men mycket tjockare) .
  • Ta bort den gamla termostaten. För att göra detta, måste du lossa ringen genom att bända på spåret med en skruvmejsel. Du kommer också att kunna ta bort fjädern som ligger precis bakom termostaten.
  • Sätt i den nya termostaten. Sätt i den nya termostaten i spåret, vilket den gamla används för att ockupera. Se till att den nya termostaten har en fjäder bakom det också. Du bör också säkra nya termostaten rätt till baksidan av facket, annars finns det risk för överhettning.
  • Nya ledningar den nya termostaten. Som nämnts, se bild du tog ett tag sedan att guida dig om hur du byter kablarna till den nya termostaten. Du bör också ta en titt på ledningar instruktionerna i manualen för din nya termostaten. Se till att du följer instruktionerna till punkt och pricka, annars finns det en risk att systemet kan kortslutning.
  • Stäng tråden rutan och testa den nya termostaten.


Där har ni det

Där har ni det! Dessa är de viktiga steg för att komma ihåg för att ordentligt ersätta din RV termostat. Det borde inte ta dig mer än 30 minuter att göra, vad som är viktigast är att du har rätt termostat byte husbil och att du kommer att kunna noggrant studera den gamla ledningar så att du kan enkelt ReWire den nya termostaten. Lycka till, och hoppas att detta hjälpte!