E2a

Hur du blandar Procion MX tyg färgämnen

Den Procion MX tyg färgämnet är en sorts fiber reaktiva färgämne som är känt över hela världen för sin mångsidighet. En Procion mix kan nästan sudda synen på grund av dess ljusstyrka. Det är perfekt för att göra iögonfallande tie-färgade skjortor.

Här är några steg som du kan följa i blandning Procion MX tyg färgämne.

  • Beakta korrekt säkerhetsåtgärd. Läs etiketterna på den färgen, och följ noga instruktionerna om säkerheten i att använda och blanda det. Vanligtvis blanda Procion MX tyg färgämnen skulle kräva bära plast par handskar och ansiktsmask. Ibland kan en respirator behövs också. Detta beror på att reaktiva färgämnen är extremt skadligt för lungorna vid inandning. Det är mycket viktigt att ha ordentlig ansikts växel innan du arbetar med denna typ av färgämnen. Detta gäller särskilt om du har att göra med de pulveriserade former. Också reaktiva färgämnen färg händerna för en dag eller två. Även om det inte är permanent, kan dess blotta kontakt och exponering har problematiska effekter på huden.
  • Mät varmt vatten som uppgår till hälften en graderad bägare. Bestäm storleken av färgbadet du tänker använda. Se tillverkarens instruktioner för hur mycket färg kommer att användas för detta belopp. En enkel ratio du kan följa är ett-till-ett-förhållande: en tesked färg räcker till en liter vatten. Men ändå, prova vissa justeringar beroende på valfri färg. Vanligtvis varmare färgen, desto svårare blir det att lösa upp och blanda.
  • Få en kastrull med lock. Det måste vara platt och stadig. Sätt både varmt vatten och färgämne i pannan. Rör båda ingredienser tillsammans med en tesked. Om det finns klumpar, krossa dem med tesked. Fortsätt röra tills du har uppnått en förtjockad pasta-liknande konsistens. Om du har för mycket svårt att lösa och blanda färgen, tillsätt varmt vatten i pannan. Gå med en liten mängd i taget.
  • Sätt på locket på behållaren eller pannan. Hantera det säkert med händerna. Skaka den så hårt du kan. Observera ett säkert avstånd mellan kroppen och skaka behållaren. Också hålla det borta från föremål, eftersom färgen kan spilla.
  • Om du planerar att blanda flera färger för att bilda särskilda nyanser, därefter samråda med de olika färgkartor tillgängliga online för korrekta kombinationer. Ett exempel på detta är den Jacquard produkter "Procion MX färgämne blandning diagram , som innehåller en adekvat tabell över hur man ska uppnå valfri färg. Det ger även mängden av de färgämnen som du behöver för att blanda.
  • R ead nätet dye forum och lära av diskussionerna. Dessa online forum är ofta besöks av människor som har stort intresse och kunskap om att blanda Procion MX tyg färgämnen. Bortsett från att lära sig en hel del från tidigare inlägg, är det också en lämplig väg för dina frågor. Mer troligt, kommer du att träffa en expert här som kan guida dig genom projektet.


Erfarenhet kommer hjälpa dig mycket i framtiden

Hur du blandar Procion MX tyg färgämnen. Beakta korrekt säkerhetsåtgärd.
Hur du blandar Procion MX tyg färgämnen. Beakta korrekt säkerhetsåtgärd.

Erfarenhet kommer hjälpa dig mycket i framtiden. Du kommer att lära oss mycket av trial and error. Håll en korrekt bild av din blandning projekt också. Sedan kontakta dina anteckningar för nya projekt.