E2a

Hur du bifogar en moped förgasare

En mopedens förgasare är den del som styr förhållandet mellan gas till luft i mopedens motor. Bifoga en förgasare på en moped bör göras ordentligt eftersom detta är mycket viktigt att utförandet av mopedens motor. Förgasaren på en moped bör bifogas tätt nog. Detta görs för att inte skada motorn och förgasaren själva. Här i denna artikel kommer vi att diskutera hur man korrekt att bifoga en mopedens förgasare.

  • Det första steget skulle vara att hitta gasvajern och skjut den genom armbågen ovanpå förgasaren. På vissa modeller, skulle det finnas en liten skruv som spänner kabelns infästning i armbågen delen.
  • Nästa skulle vara att bedöma packningen och kontrollera om den har blivit skadad på något sätt. Se till att ingen luft kan komma in genom den övre beslaget. Detta är den del av mopeden som ser till att förgasaren är lufttät. Om denna packning har skadats, har det bytas ut omedelbart. Skadade packningar skulle störa motorns gas till luft-förhållande. Detta skulle leda till sämre motorprestanda och så småningom skador på motorn och förgasaren.
  • Få gasvajern och skjut den genom centrum av fjädern i den stora öppningen. Få andra änden och trä den igenom det mindre hålet för att låsa den på plats.
  • Ta choken bilden och fäst den på stången. Det bör finnas ett spår på choken bild som ställer upp med den största förgasaren bilden.
  • Sätt dessa delar tillbaka till förgasaren när fästa ihop dem. I förgasaren, leta efter ett cirkulärt hål och en platt hål med en choke bild. Rikta in öppningarna choken bilden och våren. Tryck ner dessa helt i botten av förgasaren.
  • Fäst den övre delen av förgasaren till bottenstycket genom användning av en skruv. Se till att dessa två bitar passar tight och är säkert på sin plats.
  • Rada upp förgasaren med mopedens insugningsröret. Använd en skruv för att fästa förgasaren till insugningsröret. Dessa två delar ska också passa ihop ordentligt. Vid fastsättning förgasaren och insugningsröret, tillämpa stadigt och fast tryck för att säkerställa att de är ordentligt på plats.
  • Haka upp bränsleledningen till förgasaren. Bränsleledningen går över inlägg på förgasaren. Dra åt skruven som håller bränsleledningen mot insugningsröret. Så snart du är säker på att bränslet når förgasaren, starta motorn och kontrollera att mopeden går längs smidigt.

Hur du bifogar en moped förgasare. Nästa skulle vara att bedöma packningen och kontrollera om den har blivit skadad på något sätt.
Hur du bifogar en moped förgasare. Nästa skulle vara att bedöma packningen och kontrollera om den har blivit skadad på något sätt.

Fästa förgasaren tillbaka till mopedens motor bör också göras mycket noggrant. Detta är en mycket viktig del av att upprätthålla mopedens motorns prestanda. Att veta hur man sätter tillbaka den på plats efter byte eller rengöring av delar bör vara mycket användbar kunskap eftersom det kan spara tid och pengar jämfört med att ha det gjort av proffs.