E2a

Hur du återvinner skumgummi

Skumgummi är ett slags svampliknande gummi som är både lätt och fast på samma gång. Luft slagen i latex sedan härdas för att producera skumgummi. Skumgummi finns i olika tjocklekar och typer som kan skäras i olika former och storlekar. Skumgummi kan köpas lätt från järnaffärer, butiker hantverk och online. Några tillämpningar av skumgummi är:

 • Dämpning för möbler och bilsäten
 • Madrasser och kuddar
 • Skodon sulor
 • Automotive Trims
 • Wall isolering för bostäder och byggnader
 • Isolering av vitvaror såsom kylskåp, frysar och kylda lastbilar transporter
Hur du återvinner skumgummi. Använd den för att plocka upp djurhår på din stoppade möbler och bilsäten.
Hur du återvinner skumgummi. Använd den för att plocka upp djurhår på din stoppade möbler och bilsäten.

När du öppnar lådan med en nyligen levererad apparat eller elektronisk pryl, kommer du förmodligen hitta skumgummi skyddar din nya förvärv. Du kan också sluta med extra skumgummi när du har din soffa reupholstered hemma. Stopp! Kasta inte bort någon extra skumgummi. Här är några sätt att återvinna skumgummi så att den inte hamnar på soptippen.

 1. Använd den för att plocka upp djurhår på din stoppade möbler och bilsäten. Få en liten bit skumgummi. Med en spruta, lätt sprayar lite vatten på det. Torka försiktigt med långa slag att försiktigt men enkelt plocka upp oönskat hår.
 2. Skär bitar av skumgummi för ett skummande bad svamp. Var kreativ med formerna. Sy två stycken tillsammans, men se till att lämna en liten öppning i mellan. Kasta inte bort tvålar som är för liten för att använda. Istället sätter dem i två bitar av skumgummi. Voilà, du har nu ett skummande bad svamp! Du kan också vända extra skumgummi till rengöring tvättsvamp av olika storlekar.
 3. Använd den på din klädhängare. Du kan hålla dina kläder från att falla av eller få vikmärken på axlarna genom att linda hängare med skumgummi. Mät lite skumgummi. Remsan bör vara så lång som hangaren och på samma gång tillräckligt bred för att omsluta hängare med. Använd dubbelhäftande tejp för att fästa skumgummi på hängaren. Om du är listig, kan du täcka även skummet med tyg för att göra det mer attraktivt.
 4. Håll dina mattor och mattor slip-fri. Fäst en liten fyrkantig bit skumgummi i hörnen på dina mattor och mattor. Detta kommer att hålla dem på plats.
 5. Vänd skrotar skumgummi till användbara hantverk material. Du kan skära, måla, sy och limma skumgummi på många sätt. Det är bra att använda för Kids 'Hantverk liksom vuxna projekt hantverk.
 6. Skydda dina ägodelar med överskott skumgummi. När du förvarar dina breakables (glas, porslin, prydnadsföremål och mer), skydda dem med skumgummi som skärs till storleken. Christmas ornament och andra dekorationer semester kommer att gynnas av det skydd skumgummi kan ge.
 7. Behåll dina väskor 'form. Istället för att använda tidningar för att stoppa in dina dyra väskor, använd skumgummi istället.
 8. Gör din egen knästående pad. Om du älskar att sy, skapa en liten kudde nog för dig att stå på knä med extra skumgummi som fyllning. Du kan använda det här vid rengöring av golv eller arbetar på knä i trädgården. Svep in den i plast för att hålla din knästående pad rent.

Nästa gång du har extra skumgummi, inte kasta bort det

Nästa gång du har extra skumgummi, inte kasta bort det. Förvara den i en plastpåse eller låda. Du kan använda den på så många olika sätt. Hjälp till att rädda miljön genom att återvinna dina extra skumgummi.