E2a

Hur du återvinner kritor

Kasta inte bruten krita eftersom det finns massor av fantasifulla sätt på hur du återvinner dem. Nedan finns kreativa idéer om hur du återvinner kritor.

Hur du återvinner kritor. Återvinn kritor till former vax papper.
Hur du återvinner kritor. Återvinn kritor till former vax papper.

 • Återvinn kritor till former vax papper. Be barnen att göra plack genom att binda krita spån mellan två ark bakplåtspapper. Använd ett varmt järn för att binda arken. Säg åt dem att låta arken torka innan beskriver en form. Det kan vara deras hund och något eller någon nära dem. Berätta för dem att skära spånen efter att de har härdat. Sedan måste de dra av vax papper. Gör sina båtar så att de kan uppskatta vad de har gjort.
 • Återvinn kritor som regnbåge kritor. Organisera kritor i närliggande färger, (som ljusgrön, grön, röd och orange). Baka färgerna i en ugn under 7-10 minuter eller tills nyanser blandas tillsammans. Låt kritor stelnar och svalnar. Du kan sätta kritor i en plast godis mögel. Sedan, de mikrovågsugn kritor för 5-8 minuter eller tills har smält.
 • Använd cookie kritor för färgning stora platser. Det kommer att ge dig omedelbar skuggning. Du kan också forma kritor, barnen kommer säkert att älska kritor som är formade som stjärnor, äpplen och hjärtan bland annat. Dessutom kan du lägga konfetti eller glittrar till Rainbow kritor. Projektet tjänar bra för födelsedagskalas. Låt dina gäster rita medan de väntar för måltiden eller för lekarna att börja.
 • Återvinn ljus som sandpapper impressionistiska utskrifter. Det är ett effektivt sätt att lära barnen om Impressionism och deras inverkan på konstvärlden. Lär barnen att använda penseldrag för att uppnå det sätt hur färg och ljus "danser". Använd grovt sandpapper så att de kan uppnå effekten. De måste färga sandpapper innan en kraftigare papper över det. Sedan, vägleda barnen att stryka sina utskrifter så att de kan överföra den bild de har skapat. För en annan effekt, lära dem att baka sitt sandpapper ritning under 30 sekunder vid 225 º C.
 • Återvinn ljus som ljus konst. Projektet passar äldre barn, men vuxen tillsyn fortfarande behövs. Placera ett ljus inuti en flaska av glas som vin flaska (etiketten på flaskan ska tvättas bort). Be dem att tända sina ljus, och sedan berätta för dem att hålla krita slut nära lågan. Titta på deras fascination som deras vaxer smälter och när de skapar en spännande färgad älv ner flaskorna och ljus sida.
 • Återvinn kritor som vax papper sön Catcher. Be barnen att illustrera ett vanligt motiv på en vax pappersark. Deras teckningar kan vara stjärnor, blommor, frukter, eller vanliga former. Dessutom kan de spåra en vanlig illustration i sin målarbok. Skydda sin ark vaxat papper genom att täcka det med ett annat blad genom gem. Be dem cutout sina mönster så att de kan ha identiska former.

  Täck deras bord med begagnade tidningar. Placera en av sina utskärningar på deras bord. Berätta för dem att bära ugnen vantar att säkra sina händer. Be dem att använda ett rivjärn för att riva fantastiska kritor på deras utklipp. Berätta för dem att täcka sina utskärning helt med fantastiska spån.

  Få nästa utklipp och placera den över den täckta utklipp till smörgås krita spån. Se till att kanterna är i rätt inriktning. Täck dem med tidningspapper. Tryck järn på tidningen i 10 sekunder (använd lägsta möjliga värme inställning). Ta tidningen försiktigt för att kontrollera om de kritor har grundligt smält. Sätt tillbaka tidningen och stryk kritorna igen för ytterligare 5-10 sekunder. Låt dem svalna. Slå ett hål på utklipp, infoga en tråd eller en tråd, och hänga den förutom en fönsterbräda.

 • Andra sätt att återvinna kritor. Prova former vax papper, sandpapper konst, fläckexponeringsglas effekt, försegla kuvert, feta kritor, kakor klottra, olikformade kritor och krita magneter bland andra.