E2a

Hur du använder pyramid eller låda fällor i crabbing

Har du alltid velat föra dina barn crabbing

Har du alltid velat föra dina barn crabbing? Vad håller dig tillbaka då? Åh, det är skrämmande tanke som löper genom huvudet om en krabba eller två komma ut ur fällan och kommer på dig tång vinka om hotfullt? Du har tittat för många skräckfilmer, och det är vad som ligger bakom din rädsla! Kliv av soffan och ta dina barn till piren! Det finns en stor och säkert sätt att fånga krabbor och det är med hjälp av pyramiderna eller fällor Box! Här är hur man gör!

Du behöver följande. Bortsett från pyramiderna eller fällor Box behöver du ett par stadiga handskar för att hålla linjen, bete väska, bete, och en stor hink med lock så att krabbor inte komma ut.

  • Se till att det är krabba säsong. Den bästa tiden för att fånga fett krabbor är under oktober till januari när vädret är kallt.
  • Lär piren tidigt. Det är mycket mer bekvämt att komma dit tidigt när det inte finns så många crabbing entusiaster för att dela ett utrymme med. Dessutom kan du välja och flytta från plats till plats för en heftier skörd av krabbor.
  • Förbered betet. Placera betet består av fisk huvuden, läppar tjur eller hals kalkon på den medföljande bete påsen. I fall du undrar vad betet väskan ser ut, det är den lilla nätpåse som är inne i pyramiden eller lådan fälla. Använd den en och placera dina beten inuti.
  • Placera betet i mitten av fällan. Du kan använda strängen på betet väska att fästa den till mitten av fällan.
  • Justera bandet på rutan fällan. Naturligtvis kommer fällan måste vara öppen vid botten av vattnet för krabbor att gå in. Därför måste du justera remmen så att den öppnar upp som du sänker fällan i vattnet.
  • Få ett grepp på linjen när du sänker fällan i vattnet. Bättre bära dina handskar nu. Fällan kommer inte att vara tung när du vräka den långsamt i vattnet men lyfta ur vattnet när det är tungt med krabbor är en annan sak. Sänk fällan i vattnet nu. Stanna bara tills fällan har satt i vattnet botten.
  • Säkra linjen. Du kan svalka hälarna väntan genom att använda piren har skenor för att hålla linjen för dig. Allt du behöver göra är att knyta linjen och vänta fem minuter eller så för att lyfta fällan upp ur vattnet.
  • Testa linjen. Om det finns lite vikt eller motstånd som inte kan hänföras till den aktuella, har du fångat just din första krabba drag av dagen!
  • Dra i din fångst. Dra fällan upp. Lyft sidopanelen från fällan och vänd öppningen över till hinken. Överför din fångst till hinken och skaka fällan ordentligt tills alla krabbor är inne i hinken. Sedan tillbaka locket till skopan så ingen krabba rymningar.


Upprepa hela processen tills du är nöjd med din distanser

Hur du använder pyramid eller låda fällor i crabbing. Justera bandet på rutan fällan.
Hur du använder pyramid eller låda fällor i crabbing. Justera bandet på rutan fällan.

Upprepa hela processen tills du är nöjd med din distanser. Gå nu hem och njuta av en fest krabba fest! Bra jobbat!