E2a

Hur du använder perfboard att göra en elektronisk krets

Det finns många möjligheter när det gäller att göra elektroniska kretsar. Använda en styrelse för detta ändamål kommer att hjälpa dig att utföra ett lättare jobb och lägga ut anslutningarna på ett tydligare sätt. Varje styrelse kommer att göra, även en tunn skiva av trä eller tjock plast. Dock är en perfboard en mer perfekt alternativ. Den är speciellt framtagen för att göra en elektronisk krets. Perfboards vanligtvis har förborrade hål med cirka 0,1 tums mellanrum. Vissa styrelse har koppar pad på ena sidan medan dyrare perfboards har denna pad på båda sidor.

Hur du använder perfboard att göra en elektronisk krets. Plan den elektroniska kretsen projektet.
Hur du använder perfboard att göra en elektronisk krets. Plan den elektroniska kretsen projektet.

Försök att använda detta om du bara lära ut olika elektroniska kretsar. Detta är en bra styrelse även för undervisning andra människor om elektroniska kretsar. Följ stegen nedan om hur man använder perfboard för detta ändamål:

  • Plan den elektroniska kretsen projektet. Du måste bestämma projektet först innan du försöker att arbeta på en perfboard. Storleken på denna styrelse kommer mycket att bero på hur mycket ditt projekt behöver. Det är bäst att du lägger ut alla de elektroniska kretsarna på bordet som om du redan har anslutit dem. Se till att du har gett bekväm plats för varje komponent. Dessa komponenter kommer att få sina motsvarande hål på perfboard. På så sätt kan du uppskatta hur stor perfboard borde vara.
  • Skär perfboard. Denna styrelse kommer vanligtvis i en stor plåt. Klipp din behövs styrelsens storlek för projektet med hjälp av lämpligt verktyg. Använd skärande sax eller något bättre för perfboards består av hårdare material. Poängen är att du ska få tillräckligt storlek för projektet. Lägg en tum eller två för alla parter att ge vika för justeringar. Kom ihåg, det är alltid bättre att klippa en alltför stor perfboard än för litet. Om du har klippt den för liten, kan du behöva skära en annan. Om den är för stor, åtminstone behöver du bara trimma överskottet inches.
  • Bestäm sidorna med koppar ringar. Perfboards har koppar ringar på vissa sidor. Dessa hänvisas till såsom lödplattor. De är oftast längst ner och används typiskt för sista stegen och de sista bitarna av elektroniska kretsar.
  • Lägg alla elektroniska kretsar tillsammans. Layout komponenterna som du skulle göra på en vanlig bräda. Vara strategisk när man gör alla anslutningar och där varje del ska placeras. Det kommer att ta lite tid och fler försök och misstag innan du kan räkna ut var varje komponent ska gå. Ännu bättre, köp en perfboard kit med en elektronisk krets. Detta inkluderar en instruktion om hur varje komponent ska placeras på brädet. Med denna kan du studera hur du använder perfboard att göra en elektronisk krets.
  • Test. Detta är det enda sättet att ta reda på om du har anslutit alla komponenter korrekt på brädet. Om det inte fungerar, då är det något fel med anslutningen. Försök att layouten komponenterna igen eller spåra var problemet är. Fortsätt att försöka tills anslutningen fungerar bra.
  • Löda ledningarna. Säkra anslutningarna genom att löda andra komponenter, speciellt ledningarna. Gör dina sista handen på banan också, som trimning ledningarna och dra några anslutningar.


Människor som redan är väl orienterad på elektroniska kretsar kan lätt bekanta hur man använder perfboard. Men om du ännu inte är det orienterade, då bättre studera grunderna först. Du kan inte göra en elektronisk arbetet krets anslutning på en perfboard utan denna grundläggande kunskap.