E2a

Hur du använder pallbockar

När du gör en helg projekt med din älskade bil

När du gör en helg projekt med din älskade bil, är det viktigt att du använder rätt verktyg. En mycket viktigt verktyg varje rationell bilägaren inte göra utan är ett par pålitliga pallbockar. Pallbockar är speciellt framtagen för att bära tunga laster, såsom bilens totala vikt. Pallbockar komma till hands när ett fordon måste stöttas upp att göra lite mixtrande under bilen.

  1. Vet vilka stödfoten att välja.
    • Pallbockar är tillverkade av två olika typer av material - pallbockar gjord av stansad plåt och de som skapas av gjuten stål. Gjutstål pallbockar är mycket föredras av erfarna bilister, eftersom dessa är mer hållbara och kan rymma mycket tyngre laster än den stämplade plåt pallbockar.
    • Pallbockar finns i två olika typer - de som har ett lodrätt streck i mitten och de som inte gör det. Pallbockar med vertikala staplar vanligen används för att hålla upp axlar eller skenor. Samtidigt är box-typ pallbockar utan vertikala streck vanligtvis används för att stötta fordon som inte kräver sina hjul som ska frikopplas. Av de två, lådtyp pallbockar utan de vertikala staplarna är mycket stabilare och därmed säkrare att använda. När du är på jakt efter domkraften, se till att du köper minst ett par av dem som har den bredaste basen och den mest lastkapacitet.
  2. Öva korrekt placering. Ställa in pallbockar på en jämn och stabil yta är viktigt. Det rekommenderas starkt att du placerar domkraften står på ens cement. Om detta inte finns, då måste du förstärka ytan med en bred, tjock och robust träbit innan du stödbenet.
  3. Överbelasta aldrig dina pallbockar. Överbelastning dina pallbockar är ett stort no-no även om stödbenet är tillverkad av metall, eftersom det kan fortfarande bryta av för mycket vikt. För att undvika överbelastning dina pallbockar, se till att du är bekant med sin last betyg.
  4. Placera domkraften står under de kritiska punkterna i din bil. När du hissar upp bilen, se till att du placerar pallbockar under bilens kritiska punkter. I de flesta fall bör ramen under bilen vara robust nog.
  5. Aldrig över utöka dina pallbockar. Detta gäller pallbockar som är utrustade med justerbara stavar. Justera inte stavarna till deras fulla utsträckning, eftersom det kan leda stödbenet att bli mycket instabil. Om detta inte kan undvikas, sedan se till att du förstärker din pallbock med en annan.

Innan vi går under bilen för att börja på din reparationer

Hur du använder pallbockar. Vet vilka stödfoten att välja.
Hur du använder pallbockar. Vet vilka stödfoten att välja.

Innan vi går under bilen för att börja på din reparationer, se till att du testar pallbockar "stabilitet först. Ge det en bra, solid skaka för att kontrollera att allt ordentligt är placerad. Du vill inte hamna krossas av din bil, gör du?