E2a

Hur du använder OH - film

En OH-film är ett tunt

En OH-film är en tunn, klar material som används som ett medium för kommunikation. Även digital är nu efterfrågan är OH-film fortfarande används i skolor, kyrkor, kontor, utställningar och fotokonst. Storlek varierar från 35mm film storlek till 8 inches med 10 inches.

Hur du använder OH - film. En oh-film är ett tunt.
Hur du använder OH - film. En oh-film är ett tunt.

OH-film har två typer: färg OH-film och svartvit film.

Från själva namnet, är färg OH-film som används för att införliva färggrafik eller bilder. 35mm slide skannrar kan inte skanna foton, men kan skanna OH-film och 35 mm diabilder, som kallas diabilder. Diabilder förs in i facket eller den enda plats och matas in i skannern. OH-film avsöks individuellt eller i grupper på samma sätt. Bortsett från diascanner kan flatbäddsskannrar skanna även film OH-film och 35 mm diabilder med en öppenhet adapter.

Å andra sidan

Å andra sidan är svartvit OH-film som används i föreläsningar och presentationer, vanligtvis i skolan eller kontor. Filmen används till overhead-projektorer brukar kallas transparens papper. Maskinskrivna anteckningar eller utskrifter överförs till öppenhet papper och förväntas visa ett större produktion. Det kan skrivas på utan att skada filmen och projiceras som du kan ha stött på i kyrkor och vissa presentationer. Arkivarier och presentatörer använder permanenta markörer för att markera eller nummer sina bilder och förklara dem bättre. Denna typ används även i svart och vitt fotografi. En nackdel med fotografiska filmer är dess känslighet för ljus.

Den kommande av digital fotografering inte driva OH-film rätt ut dock. I själva verket, med hjälp av ny teknik, finner OH-film fortfarande sin plats i processen. Ett bra exempel är den Kodachrome-film, som är den första tillämpbar metod för framställning av en bild färg transparens. Tillverkad i år 1935, dessa OH-film är mycket ljusare än sina förfäder. Eftersom OH-film används för att lagra arkivens bilder, är det ett måste för OH-film att ha en lång livslängd. Kodachrome-film har en fantastisk livslängd på 200 år, mycket längre än andra.

Å andra sidan. Istället för att använda stenciler i inredning.
Å andra sidan. Istället för att använda stenciler i inredning.

Inte bara det, små screentryck företag använder OH-film. Logotyper, grafik och layouter i datorn migreras till OH-film och sedan överföras till skärmen för att skrivas ut på tyg.

OH-film kan skrivas ut med laserskrivare eller bläckstråleskrivare. Dock är utskrift på OH-film inte samma som att skriva ut på papper. Beroende på vilken typ av skrivare du kommer att använda, kan inställningarna variera. Att köpa OH-film, om du planerar att använda en laserskrivare, kontrollera märkningen av förpackningen. Det bör ange "Laserskrivare Friendly". Annars är det "Inkjet Friendly" om du planerar att skriva ut via bläckstråleskrivare. De som görs för laserskrivare kommer inte att torka upp vid utskrift med bläckstråleskrivare. Det är också möjligt att OH-film att rulla upp smidigt, vilket papperstrassel och huvudvärk.

Istället för att använda stenciler i inredning

Istället för att använda stenciler i inredning, kan design, som kan spåras i handen, projiceras med OH-film. Detta gör utformning lättare. OH-film är verkligen en stor hjälp i handcraftsmanship.