E2a

Hur du använder mikrofiche register för släktforskning

Behöver du hitta viktig information om din familj härstamning

Behöver du hitta viktig information om din familj härstamning? Jo, förbereder sig för att gå igenom mängder av poster. Men istället för att kamma igenom "faktiska spår", helt enkelt hänvisa till sina mikrokort reproduktioner.

Mikrokort reproduktioner är mycket vanliga nu

Mikrokort reproduktioner är mycket vanliga nu. I själva verket är det redan en praxis att omvandla offentliga register till mikrofilmer. För en, de är ganska lätt att förvara. Dessutom, kan de anordnas i ett antal logiska sätt.

Nu, om du är för närvarande involverade i släktforskning och du måste hitta och utvinna relevanta fakta och detaljer från mikrofiche reproduktioner, här är några riktlinjer för dig:

Hur du använder mikrofiche register för släktforskning. Lära sig var att hitta poster.
Hur du använder mikrofiche register för släktforskning. Lära sig var att hitta poster.

  • Lära sig var att hitta poster. Börja med ditt lokala bibliotek. De bör ha mikrofiche versionen av ditt samhälle tidningen. Om du har tur, bör de ha ett avsnitt enbart tillägnad släktforskning. Därifrån kan du komma lätt den amerikanska folkräkningen och de register staten, plat kartor och indexen kyrkogården.
  • Din nästa stopp är det historiska samhället i ditt område. Om de inte själva posterna för ditt län eller ditt tillstånd, kan de rekommendera institutioner eller organisationer som arkivera dem. De kan också ha ett bredare urval av tidningar sammanställningar jämfört med ditt lokala bibliotek.
  • Om det lokala biblioteket och den historiska samhället är fortfarande inte tillräckligt, kan du kolla in mormon Center släktforskning i ditt område. Bortsett från deras folkräkningsregistren, underhålla de också passagerare listor över sina fartyg. Men eftersom de flesta av deras mikrofiche register har samlats och lagrats i Salt Lake City Central Library, kan bearbeta eller ge din begäran ta lite tid. Eller så kan du gå på nätet. Besök en pålitlig släktforskning webbplats. Ett bra exempel är Cyndi s lista. Du kan också söka hjälp från en släktforskning forum, speciellt om du inte är säker på var du kan hitta din information som krävs.
  • Vet hur man extraherar informationen. Folkräkningsregister är bäst om du har att bryta namnen på dina förfäder, deras ungefärliga födelseår, deras födelseplatser, och deras respektive yrken. Samtidigt posterna från State Census can utgallrade information om din familjs gård areal, inklusive boskap och grödor som har tagits upp där.
  • Om du refererar till fartygets passagerare listor kan du lära dig om de faktiska fartygen dina förfäder tog när de kom hit. Du kan också bestämma deras utgångspunkten och den typ av yrke de hade i sitt hemland. Du kan också få namnen på de övriga familjemedlemmar som följde med dem.
  • Om du vill vara särskilt om födelse och död datum dina förfäder, gå igenom Cemetery Records. Du kan också ta reda på var dina förfäder begravdes. Å andra sidan kan kyrkoböcker kan du samla uppgifter om dop, äktenskap, konfirmation och död. Om du uttömmer de dop poster kan du notera dina förfäders namn, deras föräldrar och deras sponsorer.
  • Naturligtvis kan du inte råd att ignorera tidningen dödsannonser. De kan hjälpa dig att samla in information om din förfaders liv prestationer. I själva verket kan du läsa om hur de faktiskt levde.


Glöm inte att dokumentera dina källor på vägen

Glöm inte att dokumentera dina källor på vägen. Kreditera dem ordentligt. Den är också perfekt om bekräftar uppgifterna med andra tillgängliga källor.