E2a

Hur du använder kräppapper för att färga ägg

Påsken kommer i ett par veckor och du vill ha ett påskägg jakt för dina barn, deras kusiner och dina grannars barn i ditt hem. Mångfärgad påskägg är kul att leta efter och barnen kommer säkert njuta av jakten. Måla ägg i olika färger och mönster. Kräppapper är en prisvärd material som du kan använda för att färglägga dessa påskägg. De är mycket lätt och bekväm att använda, och inte har skadliga kemikalier i dem som kan skada barnen. Plain färgade ägg är också goda idéer bortsett från att måla äggen med akrylfärg. Du kan engagera dina barn i denna verksamhet eftersom färgning ägg med kräppapper är säker och lätt att göra. Detta är en annan art aktivitet för dem, och för dig. Läs den här artikeln för att lära sig att färga ägg med kräppapper.

  • Samla de material som du behöver för detta projekt. Detta inkluderar ägg, olika färgade kräppapper, varmvatten, skålar för varje färg av kräppapper, en rostfri sil, en bricka och olika färger av akrylfärg och pensel om du vill rita på färgade ägg.
  • Koka äggen. På påskäggjakter, skall äggen kokas för att undvika att bryta och få rörigt. Koka äggen tills insidan är hårt. Låt dem svalna.
  • Skär kräppapper i strimlor. Blötläggning hela kräppapper in till det varma vattnet är inte tillrådligt. Skär tunna långa remsor av kräppapper för detta projekt.
  • Häll varmt vatten i varje skål. Se till att vattnet inte kokar, eller du kommer att skålla händerna. Blötlägg olika färger av kräppapper i varje skål.
  • Doppa äggen. En efter en doppa äggen i olika färger. Alternativa varje färg. Blötlägg i ungefär tre till fem minuter för att göra färgen stick. Använd rostfria silen för att få ägg, aldrig hand. Kom ihåg, är vattnet varmt. Var extra försiktig när du låter dina barn hjälp i denna verksamhet.
  • Torka äggen. När du tar bort äggen från att blöt, placera dem i ett fack för att torka. Låt färgen från kräppapper stick till äggen. Låt dem torka i ytterligare fem minuter eller så innan du vidrör dem med bara händerna. Färgen får fläckar på händerna om äggen inte torkat helt.
  • Rita på äggen. Detta är bara ett alternativ. Du kan välja att ha enfärgade ägg eller du kan rita ansikten och dekorationer på dem. Få din akrylfärg och få konstnärlig och kreativ. Se till att inte täcka hela ägget med färg eller färgning processen kommer att vara värdelös. Låt färgen torka, och du är redo för påskäggjakt.


Vid användning av kräppapper

Hur du använder kräppapper för att färga ägg. Skär kräppapper i strimlor.
Hur du använder kräppapper för att färga ägg. Skär kräppapper i strimlor.

Vid användning av kräppapper, måste du bära gamla kläder som är okej att färgas med färgen på kräppapper. Eller du kan ha på förkläden så att dina kläder inte kommer att få färgade. Påskägg är inte de enda som man kan färga med kräppapper. Du kan färga dekorativa ägg för ditt vardagsrum. Var kreativ i att använda kräppapper färgämne.