E2a

Hur du använder kommatecken

En snabbreferensguide

Från din första år grundskolan, har du fått lära att använda kommatecken, eller hur? Jag är säker på att din första klass lärare omfattas allt och i dag, du aldrig hitta dig själv ifrågasätter om den aktuella meningen behöver en eller inte. Eller kanske inte. Mer än sannolikt, hittar du ofta själv stirrar på din nuvarande sammansättning, undrar om du vill infoga det lilla skiljetecken. Det förbryllar det bästa av oss! Denna snabba och enkla referensguide kommer att påminna dig om grunderna i kommatecken användning och kommer att få dig att känna mycket mer säker på dina tekniska skrivkunskaper.

Hur du använder kommatecken. Använd kommatecken för att separera en lista med objekt.
Hur du använder kommatecken. Använd kommatecken för att separera en lista med objekt.

  1. Använd kommatecken för att separera en lista med objekt. Om du även en lista i din mening som är mer än 2 artiklar lång måste du använda ett komma mellan varje ord. Till exempel kan du skriva: "Till frukost hade jag skinka, ägg, toast och bacon". Listan över livsmedel är separat med kommatecken. Notera dock att ett kommatecken inte behövs före den sista posten i listan eftersom du har ordet och där. I grund och botten, de tjänar samma syfte. Du behöver inte både och och låter helt naturligt.
  2. Använd kommatecken för att separera två adjektiv. När du beskriver något måste du placera ett komma mellan varje beskrivande ord. (. Tänk på det som en lista med beskrivande ord som behöver kommatecken mellan dem) Till exempel kan du skriva: "Hans nya bil var röd, glänsande, snabb och dyra". Varje beskrivande ord hade ett kommatecken utom den minst en. (Japp, du har. Den och är det så att du inte behöver komma. Nu är du fånga den!)
  3. Använd ett kommatecken när du behandlar någon direkt efter att ha använt en pronomen (med namn eller titel). Om du specifikt nämner någons namn eller deras formella titel efter redan tagit itu med dem som "du" eller "dem" osv, är det nödvändigt att Placera ett kommatecken före och efter namnet eller titeln. Till exempel kan du skriva: "Kommer du, Anne, gifta dig med mig?" eller "Har du något emot, Jim, om vi stanna i affären först?". Observera att kommatecken verkar för att separera namnet från resten av meningen. Meningen skulle vara meningsfullt på egen hand utan det formella namn eller titel, och därför är det nödvändigt att skilja detta ord från resten av meningen.
  4. Använd kommatecken när avbryta flödet av ditt straff. Om du sätter något att kasta bort flödet av ditt straff, använd ett kommatecken. Till exempel kan du skriva: "Jag tänkte, när jag borsta mina tänder, så att vi kan gå ut på middag ikväll". En mening i mitt i en mening bör omges av kommatecken.
  5. Använd ett kommatecken när du skriver datum. Du måste använda ett kommatecken för att skilja dagen i månaden, månaden och året. Till exempel kan du skriva: "December 25, 2003, var vår årsdagen". Det finns dock ett undantag från denna regel. Om året lämnas ut datum, inga komman behövs. Till exempel "22 januari är min födelsedag" är inte en fullständig datum och därför inte kräver ett kommatecken.
  6. Använd kommatecken för att separera städer, stater / provinser och länder. När du hänvisar till en plats måste du separera varje del av ortnamn. Till exempel kan du skriva: "Jag är född i Nevada, Las Vegas, i 1978". Lägg märke till hur det finns också ett kommatecken efter staten. Alla ortnamn kräver ett kommatecken när du listar fler än en av dem.
  7. Använd ett kommatecken efter fraser (hälften av en mening) som är mer än 3 ord lång. En fras kan inte stå ensam som en mening. Det bara inte vettigt. Men fraser används ofta som en del av en längre mening och att de därför måste separeras från den del av meningen som skulle vara meningsfullt på egen hand. Till exempel kan du skriva: "Om jag trodde att du var rolig, jag skulle ha skrattat åt det skämtet." Lägg märke till hur den första delen av denna mening är en fras och inte vettigt på egen hand, så det är avskilt från resten av meningen.
  8. Använd ett kommatecken innan ett citat. Om du någonsin kommer att direkt citera någon, måste du placera ett kommatecken innan hans ord börjar. Till exempel kan du skriva: "John skrattade när han sade:" Du bär det till partiet "Ett kommatecken är det sista som du bör se innan citattecknen börja?..

Det finns några andra situationer där du skulle behöva använda ett kommatecken i ditt skrivande. Men om du följer dessa grundläggande tips ovan, har du förtroende för att veta att du har använt alla rätt kommatecken reglerna. Nu är du på god väg att bli en framgångsrik författare.