E2a

Hur du använder Frisket film

Frisket film är ett material som normalt används i olika konstverk för att täcka delar av en bild eller målning som du inte vill röra medan du använder mediet eller färg till målningen. Detta är vad konstnärer som gör akrylmålning, airbrushing, och illustrationer akvarell använder för att lyckas maskera områden som de inte vill färg under en viss färg processen. Frisket film används för andra konstverk förfaranden såsom stansning och screening. Detta material är vanligtvis förpackas i olika typer såsom enkelt fäster, varm press, och kallt press. Den enkelt fäster typen är vad de flesta konstnärer går för eftersom det är lätt att använda. Men för konstverk på släta eller grova ytor, är det varmt eller kallt press Frisket film vad som kommer att behövas. Om du är en nybörjare konstnär använder Frisket film för första gången, så här några enkla steg på hur man tillämpa den på dina konstverk.

  • Inköp Frisket film. Frisket film är vanligtvis säljs i ark. Besök din lokala butik konst leverans och köpa en fin ark. Du kan välja filmen paket, som presenterar flera blad också. Se till att du köper rätt typ av Frisket film, som kommer att vara beroende av vilken typ av ytan ditt konstverk är på. För detta exempel, låt oss anta att du arbetar på en traditionell duk så köper ett paket som enkelt fäster Frisket film.
  • Applicera Frisket filmen. Så fort du kommer hem, kan du börja arbeta med ditt konstverk. Börja med att klippa ut ett ark Frisket film finns i förpackningen du bara köpa. Du behöver en speciell typ av kniv för denna process. Ett nej. 11 X-Acto kniv är det perfekta verktyget för att förbereda och skära Frisket filmen du kommer att använda. Skär filmen liknar dimensionerna för det område du planerar att täcka. Du behöver egentligen inte att klippa det på samma sätt. Klippa det hållet ungefär samma storlek på bilden räcker. Skala filmen och försiktigt tillämpa den på det område du vill täcka. Oroa dig inte för den överskjutande filmen eftersom du kan klippa ut det senare. Tryck på filmen på det område som du täckt för att säkerställa att den fäster till ytan.
  • Klipp överskottet filmen. När filmen har anslutit sig till den del av konstverket, använda samma kniv för att skära ut överflödigt filmen. Följ konstverk i denna process eftersom du vill snitten exakt rätt. Var noga med att inte skära igenom konstverket. Begränsa snittet på filmen bara. När du har slutfört nedskärningarna, ta bort överskottet filmen.
  • Starta färg. När allt är tillfredsställande täckt, börja tillämpa den färgade medium till resten av bilden. Låt konstverket torka helt innan du tar bort Frisket filmen.

För att ta bort filmen

Hur du använder Frisket film. Applicera Frisket filmen.
Hur du använder Frisket film. Applicera Frisket filmen.

För att ta bort filmen, måste du använda kniven för att hjälpa lyfta av filmen från dess kanter. När filmen har tagits bort, kan du märka att resten av limmet fortfarande kan vara i området. För att ta bort detta, tillämpa remover gummi cement till området.