E2a

Hur du använder filter kamera färg

Färgfilter är ett av det viktigaste till stora och rörliga fotografering. Många gånger ser vi slutresultatet (i detta fall de vackra, röra bilder) men inte så mycket i processen. Fråga någon bra fotograf och de ska skola du om vikten av färgfilter.

Dessa filter justera befintliga ljuset

Dessa filter justera befintliga ljuset, vilket ger mer djup, värme och ton beroende på vad fotografen har tänkt för skottet. Men, måste du förstå att filter är subtraktiv. Filter inte lägga något till fotografiet.

Trots vad vissa experter säger

Trots vad vissa experter säger, är filter fortfarande behövs även om du planerar att korrigera färger i Photoshop. Så det är bäst att oerfarna fotografer lära sig använda färgfilter. Nedan är några av de grundläggande filtren kamera färg.

Hur du använder filter kamera färg. Polariserande filter.
Hur du använder filter kamera färg. Polariserande filter.

  • Filter användning. Vid normal fotografering är färgade filter som används för att omvandla spektrumet för att matcha kraven i filmen som används. Vissa filter omvandlar lysrör så de kommer att komplettera dagsljus eller inomhus film. Polariserade filter kommer att möjliggöra olika kontraster i naturen.
  • Polariserande filter. Det har flera använder särskilt för utanför skott som mörkare blå himmel, minska bländning från naturliga element som vatten, klippor och grönska, och lägga färgmättnad och minska grumling. Detta filter är bäst för utomhus fotografer.
  • Rensa filter. Används för att absorbera ultraviolett strålning i befintligt ljus, tydliga filter är speciellt användbart om du gör en hel del utomhus skott. Dessa filter använder sig av en lätt rosa skiftningar som används för att absorbera UV-ljus som normalt inte är märkbar för det mänskliga ögat men dyker upp i bilderna.
  • Fluorescerande ljus filter. Det kan se ut som vitt ljus, men sanningen är fluorescerande ljus kastar en grön färg. Det är också svårt eftersom ljuset från lysrör är inte alltid förutsägbara. Så du kanske tror att du skjuter ett bra skott, men om det fluorescerande ljus tillgängligt inte samarbetar, du tittar på något grönaktigt färgade. Lysrörsarmaturer filter kan du korrigera den färgen, men hur de kommer att visa upp på din fotografering beror på hur du kompenserar för det.
  • Graderad neutral density filter. Dessa filter håller främst ner kontrasten i en scen så att du en bättre kontroll av tonomfånget i ditt ämne. Dessa är bra för att göra starka kontraster mellan ljus himmel och en mörk förgrund ämne.
  • Svartvitt fotografi. När du fotograferar i svartvitt, används dina färgfilter styra hur färgtonsintervall komma ut. Filtren släppa in ljus som ligger nära färgen på filtret och släpper igenom mindre ljus i andra färger.


Fotografering är konsten i ögat. Alla stora fotografer ser världen på ett annat sätt och tar bilder så att de kan dela sina unika vision för hela världen, vilket gör hans värld, vår värld också.