E2a

Hur du använder apostrofer

En apostrof är ett skiljetecken som används i det engelska språket på olika sätt, baserat på några enkla grammatiska regler. Trots enkelheten i att använda denna skiljetecken är det ofta en märke som är mest felaktigt används av de flesta människor. Om du vill veta hur du använder apostrofer på rätt sätt, läs igenom de få grammatiska regler som anges nedan.

Steg 1

Använda apostrofer till kontrakt ord. Detta är den vanligaste användningen av apostrofer, när vissa ord är kontrakterade är en eller flera av de alfabet i ordet ersätts av en apostrof i stället. Till exempel "hon är" eller "han" kan läggas ut på entreprenad till "hon är" eller "han är". Det undantag från denna regel är skillnaden mellan en sammandragning av "det är" och possessiva pronomen "sin". Inget apostrof används när ordet "det" används som pronomen, men när den används som en sammandragning av "det är", är ordet visas som "det är", apostrof tar plats bokstaven "i". Likaså bör inga apostrofer användas för andra possessiva pronomen såsom "er", "hans", "hennes", etc.

Steg 2

Hur du använder apostrofer. Använda apostrofer till kontrakt ord.
Hur du använder apostrofer. Använda apostrofer till kontrakt ord.

Apostrofer används inte för flera ord. Ett vanligt misstag som görs av de flesta människor, är att märka en apostrof före bokstaven "s" när du använder pluralformen av ord. Vanliga ord där detta misstag görs är "äpplen", "marknader", "mango" etc. apostrof av misstag läggs i stället för att bilda dessa ord - Apples, marknadens och mango är - Lägga apostrof faktiskt vänder ordet i dess unika formulär.

Steg 3

Betecknar habegär för enskilda substantiv. Använd apostrofer att beteckna habegär aspekt för enskilda substantiv. Till exempel "blommans doft", eller "Om det finns två enskilda substantiv och har därmed lika innehav av ett föremål Dorian porträtt" etc., så en apostrof läggs först i slutet av det andra substantivet Exempel -. "Jack och Jills barn ". separata ägodelar, kommer apostrof användas vid slutet av varje substantiv Med samma exempel som ovan, om Jack och Jill har egna barn, då korrekt användning kommer att vara" Jack barn och Jills barn ".

Steg 4

Betecknar habegär för flera substantiv. I motsats till enskilda substantiv som i föregående steg, användning av apostrofer för beteckna habegär för flera pronomen, beror på om substantivet slutar med alfabetet "s" eller inte. Till exempel, om ordet används i pluralis är "flickor" i frasen "flickor hår, då apostrofen läggs till efter den sista bokstaven och inte innan det - flickors hår och inte flickans hår. För flera substantiv som inte avslutas med "S", som ordet "barn", då bör en apostrof tillsättas innan "s" för att beteckna habegär - "barnleksaker".


Apostrofer används inte för flera ord. Betecknar habegär för enskilda substantiv.
Apostrofer används inte för flera ord. Betecknar habegär för enskilda substantiv.

Hålla dessa enkla regler i ditt sinne när du använder apostrofer ser till att du använder dem på rätt sätt. Korrekt användning kommer med praktik därmed nästa gång du skriver, lägg ner ord på papper och sedan öva lägga apostrofer som diskuterats ovan.