E2a

Hur du ansluter Bluetooth till en bilstereo

Rattfylleri är inte den enda stora mördaren när det gäller fordonsindustrin olyckor. Dessa dagar har förekomsten av mobiltelefoner blivit en potentiell källa till problem för bilister. Antalet personer blir skadade eller dödade på grund av mobiltelefoner ökar. Vissa människor tycker om att göra samtal på hjulet. Vad värre är, vissa till och med text under körning!

En bra lösning för att förhindra att hålla din mobiltelefon när du kör är användningen av en handsfree. Med de flesta telefoner kan du köpa ett headset. Bluetooth-aktiverade telefoner kan använda billiga Bluetooth-headset. Men om du har pengar, skulle din high-end ljudsystem eller lyxbil har förmodligen en Bluetooth-aktiverad ljudsystem som tar platsen för mikrofon och högtalare i telefonen.

Dessutom är det inte bara telefonen kan du ansluta din bilstereo. Du kan också samverka din Bluetooth-aktiverade musikspelare så att du kan spela musik utan sladdar.

Du kan ansluta din Bluetooth-aktiverade telefon eller enhet till bilstereon i några enkla steg.

  • Slå på bilstereon Bluetooth. Bluetooth kan inaktiveras som standard för att spara på strömmen. Se din bilstereo bruksanvisning om hur man manipulera denna. I synnerhet försöka ta reda på hur du ställer din bilstereo Bluetooth-radio ska kunna upptäckas. Medan du ändå håller på, försöka leta efter en Bluetooth åtkomstkod. Vissa enheter kräver detta för att paras ihop.
  • Öppna mobiltelefonens Anslutning menyn (det kan nämnas olika beroende på märke). Välj "upptäcka nya enheter" alternativet.
  • En lista över närliggande Bluetooth-aktiverade enheter visas. Leta efter namnet på din bilstereo.
  • Knappa in ihopkoppling nyckeln. Du hittar den här i manualen. Eller som standard, är detta vanligtvis 0000 eller 1234.
  • Prova att ringa ett samtal eller spela en låt på telefonen eller musikspelaren. Om ljudet leds till din bilstereo, du vet att din Bluetooth-anslutningen fungerar korrekt.


Observera att även exklusiva bilar kommer med Bluetooth-anslutning som standard, kan du också ha Bluetooth installerat på nästan alla bilar med en tillsats av en Bluetooth-kit. Företag som Motorola säljer eftermarknaden kit som ansluter till stereon. Dessa tillägg Bluetooth-anslutning till bilens stereo och även styra ljudanläggningen automatiskt. Till exempel när du tar emot eller ringer ett samtal, kommer musiken att stängas automatiskt att ge vika för samtalet.

Vissa enheter fungerar också som Bluetooth högtalartelefon

Vissa enheter fungerar också som Bluetooth högtalartelefon, men inte direkt gränssnitt med bilens ljudanläggning. Det kan vara billigare, men med begränsad funktionalitet. Du kan vara bättre att använda telefonens högtalarfunktion.

Hur du ansluter bluetooth till en bilstereo. Slå på bilstereon bluetooth.
Hur du ansluter bluetooth till en bilstereo. Slå på bilstereon bluetooth.

Dessutom kan vissa jurisdiktioner tror att det inte bara är att hålla mobiltelefonen som visar sig vara farligt, men också det faktum att föraren är distraherad av en konversation. Därför, i vissa stater eller länder, även prata i telefon via ett headset eller via Bluetooth kan vara olagligt. Var noga med att kontrollera med Era myndigheter innan du använder telefonen med Bluetooth.