E2a

Hur du ändrar din olja bil motor

Att veta hur man behålla din bil kommer säkert lägga till sitt liv

Att veta hur man behålla din bil kommer säkert lägga till sitt liv. Du måste göra de nödvändiga hälsokontroller gång varannan månad för att se till att din bil fortfarande löper smidigt. En av de saker som du måste kontrollera är motorolja i bilen. Den motorolja av din bil måste förändras så att bilen fortfarande kommer att köra som det ska. Du kan få din motorolja ändras genom att föra din bil till fordonsindustrin butiken och ha någon göra det åt dig. Observera att detta kommer att kosta dig mycket pengar. Om du har tid kan du lära dig hur du ändrar motorolja i bilen själv så att du kan spara lite pengar.

Hur du ändrar din olja bil motor. Material du behöver.
Hur du ändrar din olja bil motor. Material du behöver.

Här är de steg för steg instruktioner om hur du kan ändra motorolja i bilen:

Material du behöver. Samla allt material som du behöver så att du har dem inom räckhåll när du börjar oljebyte på bilen. Kontrollera bilens handbok att se vilken typ av motorolja du bör använda. Du behöver ett oljefilter, olja behållare, några gamla trasor, en skiftnyckel, en domkraft, pallbockar och en tratt. När du gör detta, parkera bilen på en plan yta för att göra jobbet lättare för dig. Dessutom, låt din bil vila ett par timmar innan du ändrar motorolja.

Framställning. Stötta din bil genom att använda pallbockar, en framför bilen och den andra på baksidan. Se till att din bil stöds ordentligt innan du går under den för att förhindra att olyckor inträffar. Om du inte har de rätta verktygen för att stötta din bil kan du låna.

Att veta hur man behålla din bil kommer säkert lägga till sitt liv. Leta efter avtappningspluggen.
Att veta hur man behålla din bil kommer säkert lägga till sitt liv. Leta efter avtappningspluggen.

Leta efter avtappningspluggen. Leta efter platsen för avtappningspluggen. Detta är kontakten som håller oljan från att flöda ut ur bilen. Få din oljebehållaren och trasor redo. Använd din nyckel för att mjuka upp avtappningspluggen. När det förlorar nog kommer oljan rinna ut så var beredd med din behållare för att fånga den. Vänta tills oljan helt rinna ur bilen. Det kan ta några minuter. När det inte finns mer olja läcker ut ur bilen, kan du torka avtappningspluggen och skruva tillbaka på plats.

Leta efter oljefiltret. Nästa

Leta efter oljefiltret. Nästa, skruva loss oljefiltret och göra samma sak som vad du gjorde med oljepluggen. Vänta tills oljan helt rinna ut. Efteråt satte på det nya filtret.

Lägg till ny motorolja. Gå till din motor och avslöja oljelocket. Använd tratten och placera den i hålet så att du kan fylla din motor med den nya oljan. Kom ihåg att använda precis rätt mängd olja. Läs din instruktionsbok för att veta hur mycket du ska använda. Täck hålet med locket.

Dessa är de enkla stegen för hur du kan ändra motorolja i bilen. Kom ihåg att du bör byta bil olja en gång om året för bättre prestanda.