E2a

Hur du aktiverar dimljus på en Jeep Liberty

Vissa fordon

Vissa fordon, som Jeep Liberty, komma med dimljus installerade. Detta är standard för dessa varumärken. Dimljus är fantastiska belysning som kan förstärka belysningen effekterna av traditionella strålkastare. De är särskilt användbara i hårt väder såsom tunga skyfall, snöstormar och intensiv imma. Dessa kan belysa även de mörkaste nätter med alla dessa faror i kraft. Eftersom Jeep Liberty normalt köps av konsumenter som äventyr ut i vildmarken där klimatet kan vara oförutsägbara, dimma installerade lampor är avgörande. Dock kan dessa belysningsanordningar blir bara användbar för föraren om han eller hon vet hur man slår på och av. Här är några steg på hur man gör just det.

Hur du aktiverar dimljus på en jeep liberty. Hitta brytaren.
Hur du aktiverar dimljus på en jeep liberty. Hitta brytaren.

  • Hitta brytaren. Att hitta för att slå på dimljusen på och av är egentligen inte svårt att göra. Jeep har gjort det så att vrida på och av kommer att bli en bris för någon körning Liberty. Omkopplaren kan hittas på spaken styr fordonets strålkastare. Denna spak kan hittas på vänster sida om ratten. Det är samma spak för signallampor också. Konsultera fordonets handbok om du har problem att hitta detta.
  • Vrid dimljus på. Så fort du hittar spaken ska en ikon som representerar dimljus finns på den. Vanligtvis kommer detta att vara i slutet av spaken kan dock detta variera beroende på modell av Jeep Liberty. Ikonen ska vara i form av en dimma ljus och har en pil som pekar på den väg du skall trycka på spaken för att aktivera belysningen. För att slå på belysningen, tryck spaken bort från ratten. För att stänga av den, dra tillbaka spaken i. Det är så enkelt.
  • Var medveten. De flesta människor tror att du kan stänga av dimljusen på utan att ha strålkastarna på liksom. Denna tro är fel. Det enda sättet du kan vända dimljusen på är om dina strålkastare redan påslagen. En annan sak du behöver veta är att du inte ska vända på dina strålkastare och dimljus under längre perioder om din motor är avstängd. Dessa lampor, speciellt dimljus, kan tömma ditt bilbatteri som ett spår löpare dricksvatten efter ett lopp. Detta sagt, se till att endast aktivera dessa lampor om din motor är igång. Detta kommer att förlänga den elektriska ström som din bil batteri kan ge. Du verkligen inte vill uppleva att vara i en isig ur skogen typ av plats och din jeep verkar inte kunna komma igång.

Om du planerar att köpa en Jeep Liberty för din nästa över land resa, skulle det vara klokt av dig att samråda med bilförsäljare om den här funktionen så att när det är dags att du måste slå på dimljusen se vägen, då du inte behöver klättra omkring som en stor drummel söker växeln eller spaken.