E2a

Hur breakdance: Airtrack

Airtracks är utan tvekan den svåraste möjliga breakdancing flytta

Airtracks är utan tvekan den svåraste möjliga breakdancing flytta, men också den mest imponerande. Med båda sina armar och ben spridning och deras torso avbröts 45 grader i luften, en dansare gungor sina händer över sin kropp för att fånga själva och gå in i nästa drag. Airtracks är också mycket farligt, och bör utföras med största försiktighet, helst på gymnastik eller kampsport matta. Det rekommenderas starkt att du har bemästrat facklor och Väderkvarnar innan Airtracks.

Anvisningarna nedan gäller moturs Airtracks.

  1. Med benen spridda med dubbla axeln längd, böja framåt och vrid överkroppen åt vänster. Placera din vänstra hand om en fot framför vänster knä, med fingrarna vända till vänster. Placera din högra axel längd bortom din vänstra hand, så att dina händer och vänster knä bildar en linje. Förvandla din torso till ruta axlarna med händerna, hålla fötterna på marken.

Hur breakdance: airtrack. Med benen spridda med dubbla axeln längd.
Hur breakdance: airtrack. Med benen spridda med dubbla axeln längd.

  • Sparka din vänstra ben upp och bakom dig, lutar din vikt i din stelnade armar. När du har utvidgats vänster ben så högt du kan bakom dig (och samtidigt hålla din högra ben på marken), sparka uppåt med höger ben så att dina axlar, rygg och ljumske bildar en 45 graders vinkel mot marken.
  • Efter sparka bort omedelbart svänga vänster ben i en moturs båge utåt och nedåt så hårt du kan, och svinga ditt ljus benet i en moturs båge utåt och uppåt. Tänk dig att dina ben är ben en vända kompass. Som du svingar, hålla din rotationscentrum runt 45 graders linje.
  • Som benen når 03:00 och 09:00 positioner, flytta din vikt helt i vänster arm. Nu svinga rätade höger arm bakom dig, vänder ansiktet till höger, titta på marken. Som överkroppen svänger bort, dra din vänstra arm från marken och låt om att följa bakom höger.
  • Fortsätt att låta benen svänga i sin moturs båge, se till att du fortfarande roterar runt samma axel rörelse.
  • När du ser marken, kasta genast händerna mot den för att fånga dig själv, först höger, sedan vänster. Om din första spark gav kroppen tillräckligt kraftigt uppsving, kommer du att ha haft tillräckligt med tid för att fånga dig med både armarna rätade. Om du inte sparka tillräckligt högt har du antagligen att fånga dig i en säker nedgång.
  • Eftersom din torso har en kortare svängradie än benen, vänder det snabbare, och kommer att avslutas en 360 graders rotation innan benen. Om du har fångat dig med rätas armar, kommer du att märka att dina ben är släpande strax bakom dig. Med din vikt vilar helt i dina armar och din kropp fortfarande på en 45 graders vinkel, piska benen i en annan cirkel, fortsätter in i nästa Airtrack.