E2a

Hur att utforma antika kartor

Sällsynta och antika kartor kan vara fantastiska dekorationer i ett hem

Sällsynta och antika kartor kan vara fantastiska dekorationer i ett hem. Du kan välja att hänga den i ditt hem studie, hall, eller den. Hängande det på ett kontor skulle vara fantastiskt också. Men innan du kan hänga dessa vintage bitar, måste du rama in den. Framing en antik karta och ett foto eller en bild är ganska mycket samma. Det finns ingen särskild process för både utom att en antik karta är mer ömtålig och kan skadas av olja på våra händer. Om du vill rama din favorit antika karta, så här är några tips om hur man gör det.

Ta med den till en professionell framer

Hur att utforma antika kartor. Ta med den till en professionell framer.
Hur att utforma antika kartor. Ta med den till en professionell framer.

Ta med den till en professionell Framer. Det enklaste sättet att få din antika karta inramad är genom att föra den till en expert. Dessa människor känner till alla detaljer i utformningen inklusive hur att rama ömtåliga konstverk som din antika karta. Nu denna idé kan kosta en hel del så var beredd att punga ut några allvarliga degen speciellt om ram du väljer är en antik i sin egen rätt. I alla fall om du har budgeten för det, gå för det. Om den professionella Framer är bra, kommer han hantera kartan med försiktighet vid utformningen den. Han kommer att bära plasthandskar eller använda pincett för att hantera kartan. Se till att han använder en glaskupa att skydda kartan när inramade.

Tänka sig att göra det själv. Framing kartan själv är ganska enkel och kan spara lite deg jämfört med att ha det professionellt inramade. Hur som helst, om det är din kopp te, då du kommer att behöva köpa en del material på din lokala ram leverans butik. Ta kartan med din eller ta sina mätningar. Köp en matt styrelsen utifrån dimensioner kartan. Se till att kartan kommer att passa snyggt längs öppningen av matt kartong samtidigt visar alla viktiga delar i kartan. Samtidigt, köpa en skyddsglaset med samma dimensioner matt kartong. Slutligen, köpa ramen. Du kan välja en trä, metall eller plast ram. Emellertid kan det vara bättre att använda trä eftersom kartan i sig är en antik och en träram skulle förmodligen öka sin vintage tema.

Bättra på kartan

Bättra på kartan. Innan utformningen, se till att reparera och återställa antika kartan. Du kanske vill ta med den till en expert konstverk konservator för en snabb touch.

Sällsynta och antika kartor kan vara fantastiska dekorationer i ett hem. Tänka sig att göra det själv.
Sällsynta och antika kartor kan vara fantastiska dekorationer i ett hem. Tänka sig att göra det själv.

Sätt in kartan på kortet. När restaureringen är klar, är ditt nästa steg att förbereda material för inramning. Placera kartan på toppen av styrelsen och för in kanterna på kartan in i veck matt kartong. Spraya lite flytande lim eller tillämpa arkiv tejp på matt öppningen så att kartan är säker och kommer att stanna oavsett yttre åverkan. När det är klart, placera glaslocket ovanpå bordet och karta.

Komponera kartan

Rama kartan. När kartan, styrelse och skyddsglaset kombineras till en enda komponent, börja sätta sina kanter längs ramen i sektioner tills du är klar med alla sina sidor. Spraya lite vätska lim om så behövs. Om du använder trä, kan du behöva trälim eller små spikar för att samla alla ramsektionerna tillsammans.

När det allt är gjort, kan du hänga nu din antika kartan var du vill visa för dina vänner och gäster. Denna bit av det förflutna kan bli en fantastisk samtalsämne särskilt om dess historia är speciell och intressant.