E2a

Hur att träna diktion för vokala övningar

Varje god sångare vet att du ska göra regelbundna vokala övningar för att fylla din röst för sång. Göra vokala övningar kommer att hjälpa träna dina stämband. Tänk på vokala övningar som motsvarar uppvärmning övningar idrottare använder innan de bedriver sin sport. Gör dessa vokala övningar bidrar till att din röst blir flexibel, väl bibehållen, smidig och kraftfull. Det är också mycket viktigt att du tränar din diktion, så att dina lyssnare förstår de ord som du sjunger.

Hur att träna diktion för vokala övningar. Öva enunciating stavelser med vokaler.
Hur att träna diktion för vokala övningar. Öva enunciating stavelser med vokaler.

  • Öva enunciating stavelser med vokaler. För att träna din mun man uttalar vokaler mycket tydligt, värma upp genom att träna två bokstäver stavelserna som består av en konsonant och en vokal. Du kan faktiskt jobba med "do, re, mi," och så vidare. Medan recitera dessa konsonanter, bör du se till att dina läppar är runda, och att du betona vokalljud. Detta kommer att hjälpa träna dig att bli mer medvetna om vokalljud som du gör, och kommer att göra det andra natur för dig att uttala dina vokaler tydligt.
  • Använd en spegel. Observera hur dina läppar formas varje gång du säger en bokstav ljud. Överdriva hur du öppnar din mun och släpp dina käkar. Öva detta också när säger vanliga ord.
  • Spela in dig själv. Sjung din favoritlåt eller recitera en kort dikt, och använda en färdskrivare för att registrera det hela. Lyssna på hur du låter, och ta del av hur tydligt man uttala ord. Du bör också bedöma din sång / läshastighet. Om du har svårt att bedöma sig själv objektivt, har en pålitlig vän med dig för att ge synpunkter.
  • Lär dig att läsa fonetiska symboler. Det är en bra idé för dig att lära dig att läsa fonetiska symboler, så att du skulle få reda på hur man korrekt att läsa ord. Du kanske inte vet det, men du kan ha uttala ord felaktigt hela tiden. Läsa fonetiska symboler hjälper dig att bli mer medveten om din uttala och din diktion.
  • Practice stavelser i skala. Ett sätt att göra röstövningar samtidigt träna din diktion är att sjunga vokalljud eller stavelser som slutar i vokalljud i skala, eller med olika toner. Håll varje stavelse i cirka 30 sekunder. På så sätt kan du värma upp din röst och öva ditt uttal också.
  • Öva med tunga twisters. Tongue Twisters är inte bara roligt, de är också till hjälp för att träna din tunga och mun att öva ord tydligare. Leta upp några prover av tunga Twisters på Internet och träna dig själv att läsa var och en perfekt.
  • Vet hur man korrekt uttalar varje konsonant bokstav i alfabetet. Förutom vokaler, naturligtvis du bör uppmärksamma dina konsonanter. Några av de svåraste konsonanter man uttalar inkludera följande bokstäver: S, B, D, P, R och V. Observera hur du uttalar ord som har något av dessa brev, och kontrollera om din tunga är placerad på rätt sätt. Använd en spegel för detta.


Öva din diktion för röstövningar är ett bra sätt för dig att bli en bättre sångare. När allt skulle lyssnare inte bara vara uppmärksamma på hur underbart din röst låter, de skulle också vilja förstå dina ord också! Lycka till!