E2a

Hur att torka blommor i mikrovågsugn


Torkning blommor kan vara ett bra tidsfördriv och resultaten kan användas för många olika hantverk som alla kan vara mycket roligt. Den enda ned sidor torkning i den traditionella metoden är att hänga blommor upp och ner är utrymmeskrävande. Du måste ha en bra plats. En som är väl ventilerat och inte kommer att få fuktig. Om du vill göra en hel del torkning då du kommer att tycka att du snabbt kommer att ta slut på utrymme. Dessutom torktid tar veckor, ibland så länge som sex veckor. Detta gör det svårt att göra de projekt du vill göra när du vill göra dem. Det finns ett alternativ. Du kan torka blommor snabbt och enkelt i mikron!

Steg 1

Samla dina blommor. Du måste samla dina blommor i mitten morgonen efter dagg har torkat bort, men innan solen blir hög. Du bör välja färska blommor som är i topp. De bör inte börja vissna eller vissna och de bör inte vara blåmärken. Skär försiktigt dem och placera dem i en behållare, låda eller korg att bära dem in i huset.

Steg 2

Värm dina pärlor kiselgel. Kiselgel är lätt tillgängliga på de flesta hantverk butiker. Om du inte har ett hantverk butik nära dig som säljer det kan du fråga på florist eller besök Amazon . Silikagel kan återanvändas om och om igen. Fyll ett microwavable glas eller plast skål (som är stor nog för dina blommor och att du inte kommer att använda för mat igen) med kiselgel. Upphetta under 3 minuter för att avlägsna fukt. Låt svalna i 5-10 minuter. Häll i en baggie eller skål.

Steg 3

Hur att torka blommor i mikrovågsugn. Värm dina pärlor kiselgel.
Hur att torka blommor i mikrovågsugn. Värm dina pärlor kiselgel.

Skär stjälkarna av dina blommor. Skär försiktigt stjälkarna av dina blommor ned till 3/4 "-1" lång.

Steg 4

Fyll behållaren med första lagret av gel. Fyll din mikrovågsugn behållare med ca 1 "gel.

Steg 5

Placera blommor i gel. Hålla försiktigt blommorna med sina korta stjälkar i kiselgel så att de pekar uppåt. Låt inte två blommor touch som du gör detta. Det är bäst att placera ut blommor tillsammans och inte blanda blomma typer. Detta kommer att göra det lättare eftersom alla dina blommor blir gjort ungefär samma tid.

Steg 6

Fyll med silikagel. Häll silikagel i runt blommorna. Du kommer att vilja att ens få den mellan kronbladen och i mitten av blomman. Täck den så att alla kronbladen väl täcks. Det bör finnas ett lager av 1/2 "-1" gel på toppen.

Steg 7

Börja mikrovågsugnen. Du kommer att vilja noggrant mikrovågsugn dina blommor. Börja genom att köra det i 45 sekunder. Kontrollera dina blommor genom att försiktigt gräva ett litet hål i skålen ovanför blomman (jag använder en penna). Om blommorna är torra då du är klar. Om inte kommer du vill placera den tillbaka i mikron i ytterligare 20 sekunder och fortsätta processen tills de torkas. Det kan ta så länge som fem minuter för mycket fuktiga och köttiga blommor. Några blommor, såsom de som innehåller mycket vatten, Torka fukt eller vax inte bra. Du kan prova det, men det kan visa sig mosig, brun och grov.

Det är en bra idé att hålla en anteckningsbok om du kommer att torka en massa blommor. Varje mikrovågsugn är olika och därför recept måste anpassas för den specifika mikrovågsugn. Du kan räkna ut hur lång tid det tar din mikrovågsugn för att torka blommorna du normalt torka och skriva ner det för snabb referens. Detta gör processen mycket enklare eftersom du kan sedan ange mikrovågsugn för den tid som du vet att det tar och sedan ta bort blommorna för att svalna.

Steg 8

Kyl dina blommor. Vänta minst 20 minuter innan du tar bort blommorna från silikagelen. Det är ännu bättre om du kan lämna dem över natten för att kyla riktigt bra.

Steg 9

Skär stjälkarna av dina blommor. Fyll behållaren med första lagret av gel.
Skär stjälkarna av dina blommor. Fyll behållaren med första lagret av gel.

Rengör och förbereda blommorna för användning. Använd en mjuk borste, t.ex. en liten makeup borste eller en pensel (använd inte din make up borste och sedan använda den på huden!) Att noggrant borsta kiselgel bort av blommor.

När blommorna är rena kan du spraya dem med hårspray för att hjälpa dem att hålla sin form. Emellertid är ett bättre alternativ en blomma räddare eller akryl spray för riktigt långvariga blommor. Dessa kan pågå så länge som två år!

Om du vill använda dessa blommor i vaser eller burkar som torkade blomsterarrangemang. Försiktigt använda florist tejp för att tejpa den korta blomstjälk till florist tråd. Du kan sedan lägga till silke blad om du vill eller torka riktiga och tejp dem till tråden. Du kan också klippa stammen ytterligare och limma dem till kransar eller andra projekt hantverk. Kom ihåg att de inte varar för evigt!


Torkade blommor kan lägga en hel del skönhet till ditt hus, hem och hantverk. Det tar inte en ton av arbete och kan vara mycket roligt. Plus att du kan torka massor av blommor med denna metod! Nu är det bara att börja få kreativ!