E2a

Hur att spraya måla din bil dörr

Vanligtvis är hela bilkarossen målas över

Vanligtvis är hela bilkarossen målas över, men det finns tillfällen när endast ett parti av en bil måste målas. Oavsett orsaken till detta är sprutmålning bara en del av bilen definitivt lättare och mindre tidskrävande än att måla en hel bil. Den största svårigheten ligger i att se till att färgen på det området ligger i linje med färgen på resten av bilen. Definitivt måste du känna till korrekt förfarande för att åstadkomma detta. Om du ville måla bara din bil dörr, till exempel se till att du följer dessa steg:

Hur att spraya måla din bil dörr. Förbered bildörren.
Hur att spraya måla din bil dörr. Förbered bildörren.

  • Förbered bildörren. Rengör den med tvål och vatten för att avlägsna eventuella smuts och smuts. Applicera en deglosser eller något som kan ta bort sin gamla färg. Du måste börja med en ren och mjuk bildörr om du vill ha en jämn yta. Efter deglosser, krävs det normalt slipning. Detta kommer att ta bort alla kvarvarande fläck av färg på dörren. Använd grövre sandpapper först och sedan följa det med finare sandpapper. Fortsätt på slipning av ytan tills den är ren och snygg helt nya. Ta bort slipdammet att se om det finns några bucklor eller repor. Reparera dessa med spackel innan lack.
  • Detta är den mest kritiska delen. Du måste vara mycket flitig och detaljerad när täcker områden som ska skyddas mot sprayfärg. Om möjligt, ta bort dörren från bilen, som bör vara lätt för veteranbilar. Moderna bilar har dock elektriska anslutningar i dörren och tar bort det är mer komplicerat. Konsultera din handbok om detta. Men för att spela det säkert bara skydda andra områden och du bör göra fint.
  • Applicera grundfärg. Detta är nödvändigt för att hjälpa bilens kropp absorbera sprayfärg Applicera primern enligt instruktioner byProtect andra delar av bilen. tillverkaren och låt den torka helt.
  • Spray-måla bildörren. Förbered sprayfärg först som tillverkarens anvisningar. Vanligtvis måste det skakas eller det måste blandas med andra element. Applicera färgen efter det. Håll sprayen upprätt och börja sprutning på bildörren. Applicera färgen jämnt på ytan. Vänta på det första lagret för att helt torka innan du applicerar ett nytt skikt av färg. Låt färgen torka helt, det kan ta ungefär två dagar.
  • Applicera bilvax. Polera nymålade bildörr med din favorit bilvax. Avlägsna maskeringstejpen från andra delar av bilen.


Sprutmålning en bildörr är typiskt ett jobb kvar att proffs

Sprutmålning en bildörr är typiskt ett jobb kvar att proffs. Men det skulle inte skada om du ger dig själv en chans att göra det. Förutom att spara några tior får du lära dig något nytt som kommer att hjälpa dig att spara mer pengar i framtiden. Se bara till att du gör detta på ett säkert sätt genom att göra jobbet i en väl ventilerad plats. Om inte, kommer du att kvävas med slipdamm och sprayfärg, vilket kan leda till allvarliga hälsoproblem. Bättre vara säker genom att följa de nödvändiga försiktighetsåtgärder innan du startar lack.