E2a

Hur att smörja din yo - yo

Smörjning är varje jojo bästa vän

Smörjning är varje jojo bästa vän. Så mycket som möjligt, måste lagret av yo-yo inte vara torr för att bli av med brus, öka leksaken livslängd, och hindrar lagret från att rosta. Därför, om du älskar din yo-yo och du vill göra en hel del fler trick med det, är det bäst att börja lubing jojon från gång till gång. Kolla in de här stegen för att vägleda dig i processen att lubing din leksak:

Hur att smörja din yo - yo. Välj ett bra smörjmedel för jojo.
Hur att smörja din yo - yo. Välj ett bra smörjmedel för jojo.

  • Välj ett bra smörjmedel för jojo. Det finns två olika typer av glidmedel som finns på marknaden som är både perfekt för jojo smörjning. Det är den tjocka glidmedel som bäst används så leksaken kommer att vara lyhörd. Å andra sidan, det är den tunna glidmedel som kan användas om du föredrar att få en svarar jojo. Kontrollera olika jojo butiker så att du kan ta en av dina val. Merparten av tiden glidmedel som detta kan köpas från flera nätbutiker. Men notera att inte få smörjmedel som inte är särskilt utformade för Jo-Jo. Till exempel är matolja och handsanitizeren kända för att orsaka rost på lagren, och därför får du inte tänka greppa denna typ av glidmedel.
  • Gå lagren från insidan av yo-yo för smörjning. Du kan komma åt lagren av leksaken genom att ta bort sköldarna först. Det är bäst att ta bort både jojon sköld för enkel smörjning och för bättre resultat i slutändan.
  • Rengör lagren först. När du tar bort lagren från insidan av leksaken, måste du avfetta dem först så den nya glidmedel fungerar perfekt för det. Det finns olika sätt att rengöra lagren. För en, kan lagren läggas i blöt i lösningsmedel, såsom ljusare vätska, broms renare, och bensin.
  • Låt lagren torka fullständigt innan den smörjande processen. Ta en pappershandduk eller trasa och låt de rengjorda lagren att sitta där i några minuter. Notera att det är mycket viktigt att göra lagren helt torr för bättre smörjning resultat.
  • Smörj lagren av yo-yo. Vanligtvis är en droppe av smörjmedlet tillräckligt för att få bästa möjliga resultat av smörjning processen. Men ibland kan en andra droppe vara nödvändig. För att korrekt smörja lagren, kan du använda dina händer för att fördela glidmedlet runt varje lager. Eller, kan du suga lagren i lube på samma sätt som du har gjort när du rengör dem.
  • Torka glidmedel helt utanför lagren. Glidmedel i yo-yo orientera endast fungerar för nytta av leksaken när den torkas bort från ytan. Du kan lämna lagren i ett område med en öppen plats för torkning ändamål. Torkningen kan också göras genom att leka med leksaken lite. Men när du väljer det senare, måste du ändra strängen av leksaken när du märker att lagren är redan klar.


Om du är ett litet barn

Om du är en liten unge, kommer världen att förstå dig om du inte kommer att bry sig om hur jojo svarar på dig. Men om du är någon som är behärskar en massa tricks med leksaken, måste du ge lite tid att smörja sina lager. På så sätt kan du förvänta dig att jojon kommer att svara dig på det sätt du vill ha det och förvänta sig för ett längre liv leker med den.