E2a

Hur att smälta glasflaskor vin

Om du har gott om flaskor glas vin ligger runt huset

Om du har gott om flaskor glas vin ligger runt huset, ett projekt som du kan arbeta med smälter flaskorna glas vin för att skapa snygga dekorationer runt huset. Eftersom dessa flaskor är gjorda av glas, kan du göra nästan alla typer av glas verk från dem, allt från pärlor till andra dekorativa bitar som du kan placera runt huset. Här är hur.

Hur att smälta glasflaskor vin. Formning och slumping.
Hur att smälta glasflaskor vin. Formning och slumping.

  1. Läs upp. Börja med att läsa upp på olika tekniker som kan användas i vin smältande glasflaskor. Eftersom smältning av glas vin flaskor är i grunden en typ av glas smältning, bör du även läsa upp på grunderna i glassmältning. Slå upp böcker om hur man använder ugnar och facklor blåsa, och forska om de typer av glas som används för att skapa vinglas. Läs på egenskaperna hos dessa glasögon. Du kan också be en instruktör för att lära dig grunderna i vinglas smältning.
  2. Rengör flaskorna. Samla alla vinflaskor glas som ligger runt huset. Du måste rengöra dem ordentligt, särskilt eftersom små smuts kan förvandlas till rester som mar den övergripande färdig produkt som du försöker skapa. Du kommer att behöva ta bort etiketterna och blötlägga flaskorna för att avlägsna rester av lim på ytan av vinflaskor glas. Ta bort några droppar vin i flaskorna samt och skölj insidan.
  3. Välja en teknik. Generellt finns det två typer av tekniker som kan användas för att skapa konst av tomma flaskor vin glas. Dessa tekniker kallas gjutning och slumping. Gjutning innebär att man använder formar där du kommer att drapera mjuka och smält flaskor vin glas. Slumping, å andra sidan, är en teknik där man kommer att forma det smälta glasflaskor vin utan användning av formar. Den typ av vinglas smältande teknik som du kommer att använda beror på de mönster som du försöker skapa.
  4. Formning och slumping. För gjutning, måste du använda en bit koppartråd som ska anslutas till munnen av flaskan. Flaskan kommer sedan fästas på toppen av ugnen, och när man värmer upp, kommer flaskan att bli mjukare och kommer att droppa ned till formen och anpassa sig till formens form. Om du använder slumping, å andra sidan, behöver du bara placera flaskan i upprätt läge på ugnen. Flaskan kommer sjunka ihop ner i värme tillförs.
  5. Brand upp. Värma upp vinflaskor glas kräver viss teknik. Du kommer att behöva få flaskan i en temperatur på ca 1100 grader Fahrenheit. Låt flaskan att stanna kvar i denna temperatur under upp tre timmar. Efteråt måste du höja temperaturen till 1300. När denna temperatur har uppnåtts i långsamma steg om 250 grader vardera, måste du trycka på temperatur upp till 1475, då flaskan smälter.

När flaskan har smält den form som du vill

När flaskan har smält den form som du vill måste du kyla den till start temperaturen 1100. Något svalare och glaset går sönder. Gör detta för en halvtimme, varefter du kommer att behöva för att låta glaset för att bo på en konstant 850 grader Fahrenheit i upp till tre timmar. Efteråt tar glaset ur ugnen och låt svalna till rumstemperatur.