E2a

Hur att smälta glas hemma

Om du letar efter en intressant hobby

Om du letar efter en intressant hobby, bör smälta glas och skapa varor och prydnadsföremål av glas vara en av dina alternativ. Glassmältning, när det görs på rätt sätt, kan hjälpa dig att skapa intrikata och mycket känslig mönster som kommer att vara perfekt för att dekorera ditt hem eller skapa små och handgjorda glaspärlor som du kan använda för örhängen, armband och halsband. Här är hur.

Hur att smälta glas hemma. Köp din smältande kit.
Hur att smälta glas hemma. Köp din smältande kit.

  1. Välj ditt glas. Det finns många typer av glas som kan smältas. Kom dock ihåg att olika typer av glas har olika egenskaper som kommer att visa sig i hur dessa glasbitar smälter. Vissa glasbitar kan vara smält samman, medan andra inte kommer att smälta med andra typer av glas, medan andra fortfarande kommer att smälta snabbare och härda snabbare. Detta kan resultera i sprickor när man kyler ned det smälta glaset. Förrätter kan använda borsilikat, medan mer avancerade glas smältande entusiaster kan använda sig av andra produkter såsom glasflaskor vin ligger runt huset.
  2. Köp din smältande kit. Du behöver en ugn och en blåslampa. Medan vissa kommer att börja med endast en eller det andra behöver du både om du vill ha det bredaste utbudet av produkter från dina aktiviteter glassmältning. Ugnen kommer att bidra till sakta smälta stora partier av glas, medan blåslampa hjälper dig att smälta delar av glas, och är användbart om du ska spränga glasögon för att skapa krukor och vaser. Kom dock ihåg att en ugn och en blåslampa kommer att kosta dig. Dessa kommer variera allt 5-10.000 dollar. Om du känner någon som har praktiserat glassmältning i det förflutna, kan du köpa hans eller hennes ugnen och blåslampa för ett mindre pris.
  3. Gör din hemläxa. Härnäst kommer du att behöva läsa upp på glas smältning. Tänk på att glassmältning är en färdighet. Du behöver inte helt enkelt placera glaset i ugnen och förväntar sig att smälta. Varje typ av glas har en specifik typ av smältpunkt och en viss typ av egenskap, såsom färg, flexibilitet, och kyltid. Det finns webbplatser och böcker som du kan använda för att lära sig mer om glassmältning, men det bästa sättet att lära sig är genom att hyra en instruktör. Vissa community college har specialiserade kurser på glas smältning.
  4. Arbetet med ett glas projekt. När du känner till grunderna i glasblåsning, är det dags för dig att börja arbeta på din första glas projektet. Detta kan vara så enkelt som att skapa pärlor från droppar av smält glas. Om du är mer erfaren och mer äventyrliga, å andra sidan, kan du även skapa vaser, tallrikar och andra bakverk glas.

Det bästa sättet att vara effektiv i din båt är genom att träna mycket. Se till att du spenderar lite tid på din hobby. Skapa ett schema om du måste. Försök också att införliva denna hobby i ditt levebröd. Du kan sälja glaset varor som du gör. Till exempel, kommer detta att ge dig möjlighet och motivation att öva på din båt.