E2a

Hur att sjunga med mikrofon

Professionella musiker får ofta instruktioner om korrekt mikrofon teknik som en del av deras musikaliska utbildning, men mycket få karaoke eller amatör sångare få den typen av specialiserad undervisning. Som ett resultat av amatör sångare möter ofta sådana frustrerande problem som feedback, distorsion och explosiv "pop" att andas. Det finns ett antal sätt att eliminera, eller åtminstone väsentligen reducera, dessa typer av obehagliga effekter vid användning av en sångmikrofon. Mikrofonen sig inte kan vara källan till vissa prestanda problem, men så det lönar sig att ha en kunnig ljud specialist till hands för att hantera PA och mixerbord.

 1. Justera mikrofonstativet, inte bara mikrofonen. Många ljudsystem har mikrofoner monterade på justerbara mikrofonen står. Det finns två mycket vanliga typer av Mikrofonstativ en karaoke eller amatör sångare kan stöta på. En är en teleskopisk vertikalt rör med en tung bas och en justerbar klämma i mitten. Du bör lossa denna klämma genom att vrida den moturs medan du håller den övre delen ordentligt. När den övre delen rör sig fritt, höja eller sänka den tills mikrofonen är strax under munnen nivå. Dra den centrala klämman genom att vrida den medurs, sedan göra mindre justeringar genom att höja eller sänka krage runt mikrofonen i sig. Du kan också flytta stativet och tillbaka tills den är ca 4 till 6 inches från munnen och vinklade uppåt. Om du hör distorsion eller lägre volym under din prestation, kan du backa eller flytta närmare mikrofonen vid behov. Försök att inte flytta mikrofonen står sig under ett vokalt framförande, eftersom ovidkommande brus kommer att förstärkas.

  Hur att sjunga med mikrofon. Justera mikrofonstativet, inte bara mikrofonen.
  Hur att sjunga med mikrofon. Justera mikrofonstativet, inte bara mikrofonen.

  Den andra typen av mikrofon stativ består av två metallrör hålls samman i en vinkel av en klämma. Denna typ av mikrofonstativet oftare används för att amplifiera musikinstrument, men det kan också användas för vokalister. För att justera den här typen av mikrofonstativ, kan du behöva ställa in basen lite utanför centrum och lossa klämman för att göra både vertikala och horisontella justeringar. Finjustera din mikrofonens avstånd från munnen genom att vinkla krage runt ithe bas mikrofonen. Dra alla klämmorna innan du utför, eftersom dessa typer av mikrofonstativ har en tendens att glida ur plats.

 2. Använd vokala monitorer så är möjligt. Mikrofoner är bra för att förstärka din röst genom huvudhögtalare och ut till publiken. Vad är svårare att mäta är hur musiken och sång blandas medan du utför. Det är därför du vill någon form av sång övervakning. Vissa ljudtekniker kommer att inrätta en mindre förstärkare nära sångare och mata en blandning av musik och sång i den, medan andra kan ge en hörlurar eller hörlurar med samma ljud foder. Vad du hör kommer från den vokala bildskärm bör vara ungefär vad publiken hör genom huvudhögtalarna. Om du inte kan höra dig själv alls eller du låter förvrängt, är du troligen utom räckhåll för mikrofonen. Använd den vokala bildskärm så att du vet när du är i den bästa platsen för mikrofonen för att förstärka din röst.
 3. Aldrig få mikrofonen ur position. Feedback och explosiv "pop" är mycket obehagligt för publiken att höra, så du bör alltid göra ett försök att hålla mikrofonen ur riskområdet. En sådan zon är området direkt framför en huvudhögtalaren eller vokala bildskärm. En liten elektronisk hum kan komma in i mikrofonen och blir förstärkt. Denna förstärkta hum loopar tillbaka till högtalaren och förstärks ännu mer. Resultatet av allt detta looping och förstärkning kallas feedback, och det kan få mycket högt mycket snabbt. Feedback kan också orsakas av att hålla en levande mikrofon på en extrem nedåtriktad vinkel. Om du hör återkoppling bildar medan sång, steg bort från alla närliggande högtalare tills squeaking avtar. En ljudtekniker kan sänka volymen av huvudtalarna eller strömmen till mikrofonen tills återkopplingen upphör.

  Ett annat problem som orsakas av felaktig avstånd mellan dig och din mikrofon är explosiv pop. Detta kan vara mer av ett problem vid inspelning, men det kan också påverka liveframträdanden. Vissa konsonant låter som "P" och "T" kan upplevas som hög pop om mikrofonen hålls för nära utövarens mun. En lösning är att justera mikrofonen så den är vinklad uppåt underifrån sångare jawline, inte direkt framför munnen. Den explosiva luft slår inte mikrofonen på en sådan direkt vinkel på det sättet.

  Eftersom olika arenor har olika inställningar för vokalister. Använd vokala monitorer så är möjligt.
  Eftersom olika arenor har olika inställningar för vokalister. Använd vokala monitorer så är möjligt.

 4. Om du använder en handhållen mikrofon, hålla avstånd. Håller en mikrofon i handen ändrar inte de grundläggande reglerna för mikrofon användning. Du måste fortfarande hålla en acceptabel avstånd mellan munnen och mikrofonen, och du måste fortfarande vara aktsam om feedback och extrema vinklar. Om du är en makt sångare av naturen eller behöver utföra ett mycket högt passage under sången, kan du backa från mikrofonen för att undvika snedvridning och oversinging. Professionell klass mikrofoner kan fortfarande hålla makt anteckningar och högljudda sång körningar i rätt balans om du drar iväg i rätt vinkel. Undvik att rikta huvudet på mikrofonen längst till vänster eller höger för att undvika total förlust av volym.
 5. För att testa en mikrofon, helt enkelt tala i den tills den är ordentligt inställd. Blås inte i en mikrofon som sång prov, eftersom de känsliga trådar inuti kan skadas. Gängning en mikrofon med fingrarna är också en dålig idé, eftersom knacka bara bevisar mikrofonen aktiveras inte utjämnas genom mixerbord. För att testa en mikrofon, helt enkelt tala i den på en vanlig sång nivå. "Test ett, två, tre" vara alla ord en ljudtekniker behöver höra. Om du planerar att utföra en mer kraftfull sångstil, kanske du vill sjunga några rader av din sång på den nivå du tänker använda under sången. Detta kommer att hjälpa ljudtekniker balanserar förstärkningen mellan mikrofonen för att undvika snedvridning eller feedback.

Eftersom olika arenor har olika inställningar för vokalister

Eftersom olika arenor har olika inställningar för vokalister, kanske du vill bekanta dig med alla olika typer av mikrofoner och står ute. Vissa platser kan tillåta dig att göra nödvändiga justeringar själv, medan andra kan ha en person som tilldelats den detaljen. Du kan lämnas en trådlös mikrofon, men det betyder inte nödvändigtvis ge dig en biljett utanför centrum rampljuset. Om du inte kan justera mikrofonen eller stativet kan du behöva justera själv därefter. Se till att du vet hur man stänga av mikrofonen på eller av, och kom alltid ihåg en levande mikrofon kommer att plocka upp varje ord du yttrar i den.