E2a

Hur att rulla starta en bil

Det kommer en punkt i ditt liv då du kommer att sluta med en bil som inte startar. Vanligtvis, om du stöter på det här problemet kan du använda en massa startkablar och jumpstart din bil tillbaka till livet. Men om du lämnade startkablar någon annanstans och du befinner dig fastnat? Det näst bästa är att rulla starta bilen. Denna metod är också känd som mejselstart. Det är ett effektivt sätt att få lite saft till bilens motor. Roll starta en bil är en perfekt metod att använda i en nödsituation, men se till att du bara följa denna metod när bärgningsfordon och kablar jumper är uteslutet. Nedan beskrivs de steg om hur man rullar starta din bil på rätt sätt.

  • Det fungerar bara på manuell. Tyvärr, om du kör en automatisk växellåda, kan du inte rulla starta bilen. Detta fungerar endast för manuell växellåda, eftersom du kommer att behöva trampa på kopplingen för att få bilen i växel. Prova på automatisk och du kan skada din bil i processen. Se till att din bil har nödbromsen engagerad innan du prova det här. Nödbromsen hindrar bilen från att rulla innan du är redo att starta bilen.
  • Hitta någon att driva bilen. Om du är ensam och kör, måste du hitta andra människor att hjälpa dig driva bilen. Du kan inte göra det själv eftersom du kommer att behöva trampa på kopplingen för att klara detta framgångsrikt. Du måste trycka på bilen med en hastighet som så småningom kommer att engagera överföringen. Rensa vägen framför dig, som du kan få en plötslig explosion av hastighet när bilen är i växel.
  • Se till att tändningen är på. Även om bilen visar inga tecken på liv, vrid tändningen till "på" plats. Kom ihåg att när nyckeln är på "start" läget, är det visade hela vägen till slutet. "På" läge är spåret precis innan startpositionen. Se till att nyckeln är placerad här när du börjar rullande start.
  • Börjar rulla. När du har allt plats, lossa nödbromsen medan du trampar på kopplingen. Kontrollera att bilen är i växel och är redo att driva start när det blir hoppet den behöver. Trampa på kopplingen som du rullar igenom vägen och hålla ratten stadigt när du går.
  • När det snabbar upp, låt gå. Du kommer att känna bilen komma in i spåret när det uppnår hastigheten. När hastigheten är rätt, pop kopplingen samtidigt se till att bilen körs i den första eller den andra växeln. Ställa bilen på första växeln ger en ryckig start som jämfört med den andra växeln. Bilens växellåda normalt sparka i gång hastigheten når ca 5-10 miles per timme.


Den rullande start kan inte vara effektivt vid första försöket

Hur att rulla starta en bil. Det fungerar bara på manuell.
Hur att rulla starta en bil. Det fungerar bara på manuell.

Den rullande start kan inte vara effektivt vid första försöket. Om det inte gör det kan du behöva påskynda bilen mer. Enkelt engagera i nödbromsen igen och upprepa stegen ovan tills överföringen gör sitt arbete.