E2a

Hur att reparera katalysator värmesköld skallra

Katalysatorn är en av de vanliga enheterna finns i de flesta bilar nuförtiden. Biltillverkarna sätta detta i sin bil rader med hopp om att minska toxiciteten av avgassystemet. Denna enhet är ansvarig för att hålla luften du andas lite renare och minska luftföroreningarna.

Nu, genom ständig slitage, värmeskölden skydda och innesluta den faktiska katalysatorn kan börja lossa på grund av de omfattande vibrationer det upplever varje gång du kör eller starta din bil. Detta kan resultera i en irriterande skramlande ljud när du kör. I vissa fall, kan värmeskölden falla även utanför. När detta händer, du faktiskt kommer att ha två val. Det första valet, vilket är dyrare alternativet innebär att föra bilen till återförsäljaren eller till en bil affär att få fast eller bytas ut. Det senare är det dyrare alternativet. Det andra valet är att reparera och åter säkra värmeskölden själv. Om du funderar på att detta är ett tufft jobb, då är du helt fel. Här är några av de enkla steg som du kan göra.

  • Höj din bil. Den katalytiska omvandlaren är belägen under bilen. Även om du kanske kan glida in under att reparera det, kommer detta alternativ inte att kunna ge dig en hel del manöverutrymme. Det är därför det rekommenderas att höja din bil istället. Allt du behöver göra är att jack upp ena sidan av bilen. Detta kommer att ge dig tillräckligt med utrymme och även lätt att arbeta bekvämt. Se till att stabilisera höjden genom att lägga till och placera ett par pallbockar.
  • När bilen har lyfts och stabiliserats, fortsätter där katalysatorn är. Normalt kommer det att vara i mitten av fordonet är ansluten till avgasröret kör mot den bakre änden av bilen.
  • Starta reparationsprocessen. Eftersom värmeskölden av katalysatorn är skruvlös, kommer du inte att kunna säkra de två sidorna av skärmen tillsammans utan någon form av medhjälp verktyg. Det bästa verktyget att använda är ett par slangklämmor. Slangklämmorna liknande klämmorna som används för kylarslangen kommer att göra. Men se till att dess omkrets kan passa runt värmeskölden.
  • Börja med en slang klämma och lossa skruven som håller ändarna på plats så att den öppnas. Vira den runt värmesköld uppifrån. De två ändarna av slangklämmorna bör uppfylla i mitten längst ner på skärmen. När ihop, dra åt skruvarna tills slangklämman är flush och tätt på värmeskölden. Upprepa samma process med den andra slangklämma. Om det finns extra material från de slutna klämmor, använd en sax för att klippa dem av.


När du är klar med reparationen

Hur att reparera katalysator värmesköld skallra. Starta reparationsprocessen.
Hur att reparera katalysator värmesköld skallra. Starta reparationsprocessen.

När du är klar med reparationen, jack bilen tillbaka och starta din motor. Du kommer att märka tystnad. Dock kommer testet att vara under körning. Som sagt ta bilen ut på en provtur runt kvarteret. Om skramlande ljud är borta, så har du gjort allt precis rätt.