E2a

Hur att reparera hängande bil tak

Som en bil blir äldre kan en hel del problem överraska definitivt att du förmodligen inte se komma. Förändringar i temperatur inne i bilen bära vanligtvis ner på lim som fäster taket tyget till toppen av kroppen efter flera års användning. Sagging taken i bilar är aldrig en bra sak så mycket ansträngning måste utövas för att avhjälpa den så snart som möjligt. Även om det kan verka som en svår uppgift, det är faktiskt möjligt om du följer de efterföljande stegen:

Hur att reparera hängande bil tak. Ta först bort taket foder från bilen.
Hur att reparera hängande bil tak. Ta först bort taket foder från bilen.

  1. Ta först bort taket foder från bilen. Detta kan visa sig vara ett mycket svårt steg, eftersom limmet som de använder för detta ändamål gör det svårt att dra ut. Du kan ta bort gränsen paneler som håller den fria kanten av taket och arbeta dig fram till mitten därifrån. Det gör det också lättare för dig eftersom mitten är sannolikt den lösa delen av taket. Om du tycker att det är svårt att ta bort, kan du klippa faktiskt bort från mitten av vikande området. Om du verkligen åtagit sig att göra bilen ser bättre ut, du är bättre att köpa nya taket foder istället för att använda en skev tygstycke. Kassera den gamla skadade tyget ordentligt.
  2. Rengör området under taket. Vid det här laget skulle den bara taket är exponerade och detta ger dig möjlighet att skrapa bort ojämnheter och rensa området caked smuts och skräp. Detta gör att du kan ställa in i taket tyget platt och utan klumpar senare.
  3. Med taket avskalade rena skum, skräp och smuts, spraya en bra mängd tyg lim på ytan där tyget brukade vara. Använd en liberal mängd av klistret och försöka göra detta på ett jämnt sätt för att säkerställa att tyget kommer att hålla fast och ställa jämnt när du har placera den där.
  4. Placera nu nya tyget ovanpå takpanelen. Du kommer att vara bättre från kanterna eftersom felen från denna sida kan lätt åtgärdas genom att dra ut och börja om. När du har angett det som du ville att det skulle se ut, lätt tryck på den för hand för att jämna ut tyget över taket. Om du redan är nöjd med hur tyget sätter på takpanelen kan du anbringa sedan gränskontrolltjänstemännen som skyddar den fria kanten av tyget.
  5. Precis som alla andra bilverkstäder, om storleken av jobbet överväldigar dig, kan du alltid välja att ha det gjort av en professionell. Detta ger dig mycket mer tid att göra andra saker samtidigt som din bil får en sannolikt högre standard på service och vård du själv inte skulle kunna tillhandahålla. Förvänta dock att betala en ganska hög premie för tjänsten.

Om du är villig att göra det själv men kudos till dig

Om du är villig att göra det själv men kudos till dig. Genomföra regelbundna kontroller på taket tyg regelbundet för att se om det hängande. När det händer, vet du redan vad du ska göra.