E2a

Hur att rensa upp stämplar

Frimärken används i scrapbooking, inredning, etikettering eller märkning dagen på saker. Stämplar finns i olika mönster och stilar, som kan användas för en rad olika projekt.

Du måste hålla dessa rena, eftersom bläcket kan bygga upp och leda dina frimärken för att bli smutsig. Du måste framför allt rensa upp bläck fläckar om du ändrar bläck färger så att inte överföra dina gamla bläck på något annat du är pressning.

Hur att rensa upp stämplar. Använd alkoholfria våtservetter.
Hur att rensa upp stämplar. Använd alkoholfria våtservetter.

Följande riktlinjer hjälper dig att hålla din vanliga handhållna gummi stämplar ren. Dessa steg är inte avsedda för själv-inking stämpel kuddar, som kommer med sin egen inbyggda Lim.

Håll händer och stämplar bläck ren med dessa enkla steg.

  1. Ta ut överflödigt bläck från de stämplar genom att trycka ner dem flera gånger på en bit papper. Ta bort så mycket bläck som möjligt för att underlätta rengöringen.
  2. Använd alkoholfria våtservetter. Dessa kan användas direkt efter stämpling att förhindra ansamling av bläck på dina stämplar. Bara få en bit av disponibel våtservetter och gnid den runt gummiyta på stämpeln. Du bör se det överflödigt bläck överföring till barnet torka. Detta är den mildaste och mest bekväma sättet att rengöra dina stämplar.
  3. Efter att ha använt dina stämplar, torka dem regelbundet för att förhindra ackumulering. Håll pappershanddukar, en vatten sprutflaska och gammal tandborste hands. Sprutar lite vatten på gummipackningen på stämpeln och torka det. Använd en tandborste för att komma till de små skrymslen och sprickor för att verkligen få slut på bläck.
  4. För riktigt envisa bläck fläckar, ge dina stämplar ett bad. Förbered en liten grund bassäng och fyll med varmt vatten och en droppe diskmedel. Placera stämpeln, gummi nedåt och låt den ligga och dra några minuter. Doppa inte handtaget på stämpeln. Blötläggning kommer mjuka upp torkat upp bläck. Försiktigt skrubba stämpel med en mjuk tandborste. Torka stämpeln genom att torka av den med en ren pappershandduk eller trasa sedan lufttorka.
  5. Lämna inte din stämpel vilar på stämpeldynan. Frimärkena kommer att absorbera bläck och färga det.
  6. Om du stämpla en massa saker, har en liten skylt med en våt handduk och vila gummistämpel på den för att omedelbart skölja ut bläcket. Bara vara noga med att torka överflödigt vatten med en pappershandduk innan du använder den igen.
  7. Överväg att använda en stämpel renare. Det finns stämpel rengöringsmedel, rengöring kuddar och skrubber gummi som är speciellt utformade för att rensa ut bläck från stämplar. Dessa kan köpas på hantverk butiker eller stämpel och är relativt billiga.

Rengör dina stämplar bläck regelbundet och förvara dem på rätt sätt

Rengör dina stämplar bläck regelbundet och förvara dem på rätt sätt. Efter att ha använt dina stämplar.
Rengör dina stämplar bläck regelbundet och förvara dem på rätt sätt. Efter att ha använt dina stämplar.

Rengör dina stämplar bläck regelbundet och förvara dem på rätt sätt. Kom ihåg att om du använder trasa för att torka dina frimärken, kommer den fläcken så använd bara gamla trasor du inte har något emot färgning med bläck. Rengöring stämplar tar bara några minuter och är billig och lätt att göra.