E2a

Hur att rengöra spridare

Bil underhåll: rengöring bränslespridare

Din bil har tagit väl hand om dig. Det fick dig där du behövs för att gå när du gick till den konserten du ville se eller den dagen som du hade, och nu är det dags för dig att ta hand om det. Rengöring av spridare på årsbasis är viktigt om du vill hålla hästkrafter, prestanda hos bilen och även kan förlänga sitt liv.

Så du har bestämt dig för att rengöra spridare. Först måste du öppna upp din bilmotor och lokalisera bränsleinsprutarna. Innan du tar bort dem, se till att inget bränsle kommer in i motorn! Detta är mycket viktigt! Det bästa sättet att göra detta är att ta bort bränslepumpen och stoppa bränslet avkastning, vilket kommer att göra att du inte kommer att få vätska i bränsletanken. Du kan även installera slangen som ansluter bränsleinloppet till bränslet utlopp kallas ett U-rör.

Kom ihåg: bränsleledningar är trycksatt! Du skulle inte skjuta en LPG tank och du vill utöva allvarlig försiktig när du arbetar med bränsleledningar.

Hur att rengöra spridare. Bil underhåll: rengöring bränslespridare.
Hur att rengöra spridare. Bil underhåll: rengöring bränslespridare.

Sedan behöver du koppla in en trycksatt vätska till bränsleinsprutarna, följt genom att starta motorn. VAR FÖRSIKTIG! bränsle rengöringslösningsmedel är mycket frätande och det är bäst att bära öga och hand skydd när du lägger dem på. Dessutom kan en rengöring lösningsmedel är mer brandfarligt än bensin, så att inte röka eller sätta lösningsmedlet nära öppen eld!

Efter det kör lösningsmedlet genom motorn i några minuter - sedan stänga av motorn. Lösningsmedlet kan berätta på flaskan exakt hur lång tid att köra igenom det för, men runt fem minuter kommer att finnas gott om tid för att cirkulera rengöringslösning.

Nu återansluta bränsleledningar och bränslepump och starta motorn. Om du märker förbättring, då du gjorde det! Om du inte gjorde det, stäng av motorn och försöka rengöra det igen, efter alla givna instruktioner. Om två försök misslyckas, måste du ta bilen till en mekaniker. Detta kallas för en off-bil rengöring och kommer att kosta ca 40€ och tar ungefär en timme för mekaniker att göra.

Hur att rengöra spridare.
Hur att rengöra spridare.

Det finns fortfarande några saker du bör göra efter allt detta är gjort. Du kan behöva en emission test så du kan ta reda på om CO och HC nivåer är okej, även en maktbalans test kommer att kontrollera för svaga cylindrar (variationerna mellan cylindrarna skall vara mindre än 10%), och en injektor tryckfall Testet kommer att låta dig veta om spridarna flödar rätt eller inte. Framför allt, provköra den och se till att symtomen är borta.

Det är allt som finns till den! Du ersatte bränslespridare och din bil är gott som ny igen! Gå ut och få den het dejt!