E2a

Hur att rengöra filtret oljepumpen

Eliminera motorljud som orsakas av oljepumpen filter misslyckande

För gör-det-själv mekaniker, innan du tar på det här jobbet, avsätta en helg. Beroende på typ av fordon du har, kan du behöva metriska eller europeiska verktyg, en motor hissa, en hiss eller pallbockar.

Steg 1

Demontera framhjulet och hjälpramen (om nödvändigt). Först, ta bort framhjulet bort av fordonet. I vissa fordon, kan du behöva ta bort hjälpramen för tillträde till oljetråget. För att ta bort hjälpramen, ta bort fyra bultarna som håller krängningshämmaren till hjälpramen. Du behöver inte ta bort hjälpramen från länkar på vardera fjädring sida.

Steg 2

Töm oljan genom oljepluggen pan bult. Om en slang är kopplad till att oljetråget, ta bort det (nyare bilar har en bult på).

Hur att rengöra filtret oljepumpen. Demontera framhjulet och hjälpramen.
Hur att rengöra filtret oljepumpen. Demontera framhjulet och hjälpramen.

Ta bort de två skruvarna och se till att packningen inte är skadad. Skruva ut alla skruvar och muttrar för att ta bort hjälpramen, om det behövs.

Avlägsna bultarna oljetråget. På vissa bilar, det finns en skruv på vänster sida som behöver en insexnyckel (L skiftnyckel).

Steg 3

Ta bort oljetråget och ställ åt sidan. Oljepumpen är beläget i fordonets front och filtret sticker ut. Oljepumpen filtret har två bultar. Ta bort båda bultarna.

Rengör filtret med en fläkt eller annan renare. Ta bort allt skräp och installera. Rengör gammalt packningsmaterial med en stålborste eller spackel och torka den torr. Installera en 1/8 sträng av packning-making material och installera oljetråget.

Eliminera motorljud som orsakas av oljepumpen filter misslyckande. Töm oljan genom oljepluggen pan bult.
Eliminera motorljud som orsakas av oljepumpen filter misslyckande. Töm oljan genom oljepluggen pan bult.

Montera bultarna oljetråget i ett kors mönster och inte över-vridmoment (var noga med att läsa vridmoment specs).

Steg 4

Kontrollera för skador. Du kanske vill kolla motorfästen för skador. Om inga ytterligare reparationer behövs, installera hjälpramen. Passa en bult och starta den ett par varv, sedan anpassa och installera en annan bult på motsatt sida (höger eller vänster, fram eller bak).

Om ingen motorlyft finns (eller för dyrt), kan du ställa bilen på 8x8 träklossar, stödja hjälpramen på pallbockar. Dont 'släppa det (bara blöt upp det) och höja motorn med en domkraft.


Säkerheten är alltid den viktigaste frågan. Om du använder trä block, alltid stödja fordonet på det främre hörnet bakom hjulen (rocker panel område), eftersom dessa områden inte kollapsar och möjliggöra avlägsnande av hjälpramen.