E2a

Hur att rengöra en inre vinyl fordon

Bilar med vinyl inredning kräver vissa specialiserade tekniker för rengöring och specifika rengöringsmedel också. Detta beror främst på det faktum att vinyl täcker i de flesta bilinredningar skadas när rensas med vanlig bil renare säljs kommersiellt. När inte korrekt upprätthålls, kommer vinyl fordonsinteriörer förlorar definitivt sin glans. Följ dessa steg om du vill se till att ditt fordons vinyl-behandlade interiör hålls bäst skick.

Hur att rengöra en inre vinyl fordon. Få allt som behövs klart och inom armlängds avstånd.
Hur att rengöra en inre vinyl fordon. Få allt som behövs klart och inom armlängds avstånd.

  1. Få allt som behövs klart och inom armlängds avstånd. Ha en flaska av vinyl renare, vissa kuddar skrubbning, en luddfri handduk och en flaska av vinyl skyddsmedel. Alla dessa kan förvärvas från din lokala hushåll butik så se till att du har allt samlat före rengöring för att förhindra onödiga förseningar. Dessutom har din dammsugare pålitliga vakuum med sin fogmunstycke praktiskt för jobbet.
  2. Park i skuggan. Har din bil som står parkerad på en skuggig och väl ventilerad plats, eftersom detta kommer att hjälpa vinyl skyddsmedel göra sitt jobb väl.
  3. Suga ut smutsen först. Det är aldrig bra att börja städa de särskilda uppgifter om din bil när den är täckt av damm. Använd din dammsugare för ändamålet. Om det behövs, anbringa ett fogmunstycke på slutet av dammsugarens slang för att nå luckor och sprickor i bilen.
  4. Börja rengöra bilens vinyl interiör. Flesta vinyl rengöringsmedel finns i flaskor med sprutor så allt du behöver göra är att välja en plats och spraya bort på vinyl topp inredning. Det är förmodligen en bra idé att arbeta i sektioner för ett mer systematiskt reningsprocess. Efter det, använd skrubbning pad att torka bort vinyl täcker så att det är rent och glänsande. Upprepa hela processen för de övriga delarna av inredningen.
  5. Avsluta genom att vinyl skyddsmedel. Vinyl Protectant, som namnet antyder, skyddar vinyl beläggning riktigt bra. Detta ämne hjälper till att hålla din vinyl kupén glänsande och fria från sprickor. Häll tillräckliga mängder på luddfri handduk. Tänk inte lägga vinyl skyddande direkt på plastisolerad interiör som denna vilja smeta och färga ytan. Se till att du tränar ett svep slag när du torkar handduken på ytan. Detta är att se till att vinyl skyddande appliceras jämnt. Låt det sippra genom vinyl beläggning för ungefär fem minuter. Efter det torka alla extra vinyl skyddsmedel för att undvika att blotching på ytan. Upprepa processen om du vill uppnå glansigare resultat på din vinyl bilens interiör.

Bil entusiaster som älskar att ta hand om sina turer har två alternativ på vinyl skyddande säljs på marknaden - de med en matt finish, och de med en glänsande polish.