E2a

Hur att provspela för en utländsk film

Att vara en aktör

Att vara en skådespelare, skulle det vara ett smart drag att vidga dina vyer och provspela för utländska filmer. Detta skulle vara ett utmärkt tillfälle för dig att testa dina skådespelartalanger och pröva lyckan på andra genrer. Men om du är ny på att hävda sig själv till utländska filmer, utan att veta var du ska börja kan hamna ett problem.

Hollywood har bred täckning att det kan vara svårt att hitta mindre filmer som skjuter i främmande länder. Tur för dig, finns det några tips du kan följa för att inte bara hitta dessa film skottlossningar utan att även provspela för dem.

Lokalisera din målgrupp

Det första du behöver göra är att kolla in de produktioner som händer över hela världen. För produktioner med avseende på Hollywood, kan du kolla www.variety.com eller www.hollywoodreporter.com. Dessa områden är kontinuerligt uppdateras varje vecka, och de kommer att ge dig den senaste informationen om vilka produktioner är belägna i utlandet.

Kontrollera om ditt land är ett av de bästa lägena för en produktion. Detta skulle vara den enklaste steget att våga ut så ingen större resor krävs. Men om du har valt en produktion vars plats skulle vara utanför ditt land, skulle det vara bäst att kontakta filmen kontor i det land du är intresserad De kommer att förse dig med information om erforderliga tillstånd om det finns någon.

Hur att provspela för en utländsk film. Lokalisera din målgrupp.
Hur att provspela för en utländsk film. Lokalisera din målgrupp.

Hantering skriptet

Om du har vidtagit åtgärder för att kunna få tag på manuset, då du kommer att behöva läsa hela saken utan avbrott. Detta kommer att ge dig en känsla av filmen och dess genre, och kommer också att hjälpa dig visualisera filmen och bekanta dig med karaktärerna. Detta kommer att vara till stor hjälp oavsett hur liten den del som du audition för är.

Att få igenom

Nu vore det perfekt tid att komma i kontakt med de ansvariga med gjutning av filmen. Rollbesättare eller gjutning ombud är mer lätt att nå om du redan har en agent, chef, eller en jurist. Det skulle vara bättre för dig att nå direktören eller agent via någon av de tre sistnämnda folket.

När det gäller din rulle. Nu allt du behöver göra är att vänta och bekanta dig med den roll.
När det gäller din rulle. Nu allt du behöver göra är att vänta och bekanta dig med den roll.

De kommer att vara ansvarig för pitching dig för rollen, och endast då kommer rollsättare avgöra om han kommer att ta en titt på vad du redan har åstadkommit. Om du inte har en agent, chef eller advokat, skicka in en headshot, en meritförteckning och en rulle.

Det är viktigt att följa upp med ett telefonsamtal för att se till att ditt paket har mottagits. Men se till att bara göra detta en gång, två gånger om det behövs. Vänta ett tag innan du gör en uppföljning.

När det gäller din rulle

När det gäller din rulle, kan du göra en nyinspelning av en utländsk film eller något i samma genre som den du är audition för. Du kan även tar i själva skriptet. Med tekniken nuförtiden, är det inte svårt att skicka alla dessa halvvägs runt om i världen. Se till att du gör ett par tar och bara välja den bästa.

Nu allt du behöver göra är att vänta och bekanta dig med den roll

Nu allt du behöver göra är att vänta och bekanta dig med rollen. Förbered att ha en accent vid behov. Se till att följa upp på din audition. Låter inte alltför behövande. Du kan också göra detta via din agent om du har en.

Se till att du kunde ge tydlig information om hur man kontaktar dig. Lycka till!