E2a

Hur att positionera ljus för fotografering

Belysning spelar en viktig roll i fotografi. Du kan använda ett peka-och-tryck-kamera, men när du sätter upp porträttfotografering, är det nödvändigt att inrätta den perfekta belysningen för att belysa motivet. Överväga dessa tips att följa i att producera bra bilder:

Hur att positionera ljus för fotografering. Det första du bör göra är att sätta upp ett huvud belysning.
Hur att positionera ljus för fotografering. Det första du bör göra är att sätta upp ett huvud belysning.

  1. Det första du bör göra är att sätta upp ett huvud belysning. Detta är den allmänna belysningen av motivet. Du kan ställa in den genom att rikta ljuset på en 45 graders vinkel på din modell och placera den på minst 6 meter bort. Den andra uppsättningen upp du kan göra för den huvudsakliga belysningen pekar det direkt till din modell eller ditt ämne men använd en mjuk låda eller ett paraply för att sprida ljuset in i området för att belysa motivet jämnt.
  2. Du kan rikta din huvudsakliga belysning mot en diffus skärm att ha ljuset på strobe diffusa motivet. Ljuset studsar från strobe till diffusa skärm och det oftast lyser upp hela motivet.
  3. När du får din huvudsakliga belysning på plats, måste du sätta upp särskilda belysning för att skapa en balans för utseendet på ditt ämne. Särskild belysning gör sig av med obekväma skuggor som kan visa när din blixt lyser upp motivet. Det kan också skapa djup i din bild eller förbättra stämningen som du försöker uppnå. Om du använder filler lamporna på rätt sätt kommer de fyller skuggan områden som inte kan nås av den huvudsakliga belysningen. Placera filler ljus vid ungefär samma höjd som den huvudsakliga ljuset men modifiera den för att upptäcka om de mörkare fläckarna i ämnet.
  4. Du kan inkludera direkt belysning eller markering. Detta är vanligtvis liten kontrollerad ljus användes för att tända försökspersonens hår. Det skapar en illusion av att motivet är i solljus eller en spotlight. För att använda denna hår ljus, placera denna belysning på baksidan av motivet att ha omkretsen av ämnet huvud upplyst. Detta ljus är ljusare än resten av belysningen så var noga med att placera den på rätt sätt så att centrum av ljuset inte syns i kameran vyn eller det kommer att kollidera med kamerans blixt.
  5. Du kan lägga till en bakgrund ljus. Denna belysning sprids med en diffusion skärm på baksidan av motivet. Det kommer att skilja en separation av motivet från sin bakgrund. Diffusionsskärmen förhindrar skapa hotspots i ditt porträtt.
  6. Använd en reflektor under ansiktet på ditt motiv för att ta bort de mörka skuggor som kameran kommer att reflektera över ditt ämne. Om du tar ett porträtt halv kropp, är detta nödvändigt. Håll reflektorn bara om nivån av midjan av ämnet och poäng den uppåt mot hakan. Detta eliminerade skuggorna oftast under hakan.

De säger att en bild säger mer än tusen ord

De säger att en bild säger mer än tusen ord. Om du har tagit en bild perfekt, kommer det förmedlar en subtil budskap till betraktaren. Skarpa och tydliga bilder är alltid glädjande att titta på om du vet hur man producerar den perfekta belysningen för det.