E2a

Hur att linda gåvor japansk stil

I japansk gåva att ge

I japansk gåva att ge, är en gåva det minst viktiga komponenten. I själva verket är stilen, och utsmyckade omslag av gåvan det viktigaste inslaget i den japanska gåva att ge, eftersom det utgör ett uttryck för känslor som någon känner mot den person som tar emot gåvan. Japansk presentpapper, allmänt känd som Tsutsumi, använder tyg att linda gåvor i en distinkt sätt.

Kännetecknande för Tsutsumi omslag som skiljer den japanska stilen från europeiska presentpapper är no-cut stil. Medan europeiska omslag innebär skärning papper så att en tät passning runt gåvan, innebär Tsutsumi omslag någon skärning av tyg. Japansk användning Furoshiki, tidigare känd som bad duk, att linda presenter till födelsedagar, helgdagar och andra speciella tillfällen. Kvadratiska bitar av bad dukar användes för att linda ihop ändringar av kläder att bära till badhus i Japan från tidigt 1600-tal till sent 1800-tal, sedan dess har liknande bitar av bad duk använts för att slå gåvor. Dessutom, med Furoshiki att linda gåvor en grön livsstil främjas, eftersom Tsutsumi omslag främjar återvinning genom att använda använda tyg.

Tsutsumi kan variera från grundläggande till komplexa

Tsutsumi kan variera från grundläggande till komplexa. Formen av artikeln att du är omslag kan också spela en viktig roll. I det här exemplet kommer vi att använda en enkel fyrkantig låda.

Hur att linda gåvor japansk stil. I japansk gåva att ge.
Hur att linda gåvor japansk stil. I japansk gåva att ge.

För det första är det viktigt att använda traditionella Furoshiki duk, men om detta inte är lätt tillgängliga för dig då någon typ av tyg kommer att göra. Se till att tyget är betydligt större än din gåva.

Det andra

Det andra, placera gåvan i mitten av duken. Men formen på din gåva och formen på duken är mycket viktiga när du placerar gåva i tyget. Till exempel, om din gåva är i form av en kvadrat och duken är i form av en rektangel, placera gåvan i mitten med de spetsiga hörn tyg på varje sida av lådan i form av en diamant runt gåvan.

Nästa gång din gåva har placerats, ta två bitar av tyg på motsatta sidor av gåvan och placera dem på toppen av gåvan så långt i mitten som tyget tillåter. Kontrollera att tyget är säker i detta steg.

Slutligen tar de återstående två bitar av tyg och dra dem spända över de två tygstyckena som redan har lagts på toppen av gåvan. Knyt de sista två bitar av tyg tätt över toppen av gåvan. Det är där inslagningsdel kan vara kreativ. Du kan helt enkelt knyta en enkel två-strand knut, eller så kan du använda någon typ av kreativa knut på denna punkt.

Tsutsumi kan variera från grundläggande till komplexa. Det andra.
Tsutsumi kan variera från grundläggande till komplexa. Det andra.

Ju mer du tränar Tsutsumi omslag, desto bättre kommer du att bli, men alltid komma ihåg att vara kreativ och att linda paketen prydligt.