E2a

Hur att lära ditt barn att spela schack

Varför skulle du vilja göra detta? Så att ditt barn har en rolig sak att göra som utövar sinnet samtidigt.

Små barn lär sig bättre än du eller jag

Små barn lär sig bättre än du eller jag. Titta hur snabbt de plocka upp språket från en stående start. Du tenderar att få underbarn i matematik, musik och schack - Jag tror det är på grund av mönsterigenkänning. Jag kommer inte att utveckla detta tema, du vet vad en bra elev ditt barn är.

Hur att lära ditt barn att spela schack. Barnet vill vinna hela tiden.
Hur att lära ditt barn att spela schack. Barnet vill vinna hela tiden.

  1. Okej, först måste du veta och uppskatta spelet själv. Detta är fallet rekommenderar jag att du låter barnet leka med dig över styrelsen utan de rörelser som har att betyda något - men dina bilder bör vara lagligt (ignorera check). Låt ditt barn ta ett skott med sin egen färg bitar, och alternera sina skott med din. De kommer snart att se att bönder, riddare och kungen tenderar att röra sig en kort sträcka. Ditt barn kommer att kopiera dig. Namnge bitarna när de spelas.
  2. Nästa steg (min dotter var fyra - lite ung kanske). Uppmuntra barnet att leka juridiska skott (ignorera kontroller). Jag hittade förklarar riddarens flytten tog alltid så ta mitt råd och inte driva detta: låt det sjunka in över tiden. Uppmuntra dem att vinna, "Titta - du kan ta min kung härifrån! Och jag kan inte få det ur vägen ". Du ger ditt barn lite framgångar och hon kommer att plocka upp den punkt i spelet.
  3. Barnet vill vinna hela tiden. Låt dem! Tillåt massor av snabba Checkmates. Håll spel kort genom att uppmuntra en snabb utveckling av bitar i öppningen. Lämna det Stängd Ruy Lopez i boken för lite. Ingen plats för en lika stor kamp här. Ditt barns bitar måste develped centralt och yours, bra, din inte.
  4. Två idéer för att utveckla en förståelse för: Spela med bara kungar på brädet och ge ditt barn både råkor. Spela ut (slutet) spel ger anvisningarna när du behöver. Du bör alltid förlorar och förlorar snabbt. Prova det med kung, drottning och råkor kontra kung. Du får idén. Och sen ...
  5. Spela Den galna drottning. Det är där en av er har drottningen på sin startruta, och motståndaren har standarden samling av bönder. Om Pawn spelare får en av deras antal till baksidan rang-pantsätter seger. Om drottningen tar alla bönderna innan de når den bakre rang - Queen vinner. Detta är ett mycket bra spel för lite äldre barn. Det krävs bara en grundläggande förståelse för hur drottningen och bönder flytta och undervisar en enorm mängd om bit placering, dubbla attacker, bibehålla initiativet osv Swap sidor av kursen så att du får spela bonde stormen. Tillåt dig själv att vinna ett par matcher nu och då eftersom ...

Ditt barn kommer att slå dig i schack någon dag snart.