E2a

Hur att köpa eller sälja en PlayStation

Sony PlayStation är den största säljande spelkonsol genom tiderna med mer än 102 miljoner sålda enheter och räknar. Utgiven i USA 1995, är det tänkt att en av tre hushåll har en nu. Med killer ap spel som Ridge Racer, Grand Turismo, Final Fantasy VII, Resident Evil och Tekken var PlayStation konsolen att alla andra strävade att efterlikna. Innan du söker efter en begagnad (produktion stoppas den 23 mars 2006) och beslutar att sälja din, finns det en hel del saker att tänka på.

 1. Var man kan köpa och sälja. Det finns ett par ställen att köpa och sälja Sony Playstation och priserna bör alla vara ungefär samma intervall. Först av allt, du kan prova närbutik videospel. Platser som EB Games och Game Stop kommer att ha gott i lager och kan även ha lite garanti för dem. Sälja dem här kommer inte hämta dig mycket jämfört med den öppna marknaden, men dessa företag kommer att ta bort dem från dina händer om du inte bryr dig att få topp dollar.

  Hur att köpa eller sälja en playstation. Var man kan köpa och sälja.
  Hur att köpa eller sälja en playstation. Var man kan köpa och sälja.

  Amazon och andra webbsajter shopping är bra också, men den bästa online alternativet är naturligtvis Ebay. Sök på Ebay för "Sony PlayStation" och titta på resultaten ackumuleras. Till vänster kommer att bli en sektion som heter "Matchande kategorier," under vilka du ser "videospel." Klicka på "System" och du kommer att tas till en annan sida där till vänster igen i avsnittet "Matchning Kategorier," du kommer denna gång leta efter "Sony PlayStation." Klicka här för att begränsa dina sökresultat till bara den ursprungliga PlayStation. Du kan också klicka på den här länken för att besöka: http://video-games.search.ebay.com/playstation_Systems_W0QQsacatZ62054 . Sök efter "PSone" om du föredrar den versionen. Om du säljer, är Ebay också det bästa stället att göra dina kontakter, men Craigslist.org ger stora möjligheter för både köp och försäljning.

 2. Välja och identifiera Playstation. Det finns i princip två typer av Sony Playstation tillgängliga: det ursprungliga PlayStation och nyare, mindre PSone släpptes 1999. Den ursprungliga PS har några varianter som kan påverka din köpbeslut. Den första produktionen går på Playstation hade en överhettning problem som har korrigerats i senare versioner. Som med alla nya produkter, det finns buggar i de första satserna av Playstation som också ingår skadad skiva lasrar. Så jag skulle föreslå att hitta en 1997 eller senare år konsol. Dessa har modellnummer högre än den ursprungliga SCPH 100-talet och fram till SCPH 1002-talet. Här är en sammanfattning av länk för att identifiera din

  Om du verkligen vill vara säker, leta efter 1999 och senare PSone-talet. De ser bättre ut och spela bra och prisskillnaden i dessa dagar är försumbar. Den PSone sport en mindre rundad vit fallet. Under alla omständigheter be säljaren vilken modell nummer är på baksidan av hans speciella enhet.

  Välja och identifiera playstation. Prissättning.
  Välja och identifiera playstation. Prissättning.

 3. Prissättning. Det beror helt på tillbehöret paket som du vill köpa eller sälja med PS. Fler schwag översätter till mer bucks. Om du köper, skulle jag leta efter ett paket som innehåller minst sex matcher, två controllers, ett minneskort och alla nödvändiga audio / video kablar. Detta kommer inte att kosta mer än 20€ till 30€ inklusive frakt från Ebay. Samma sak utan spel bör vara 15€ i en butik. Personligen gillar jag PSone installation med LCD-skärmen och batteriet. Detta är en bärbar PSone du kan ta allt! Det kommer du tillbaka runt 45€ till 70€ men det är den ultimata uppsättningen. Ta en titt på det: http://www.pricescan.com/ItemImages/ImagesL/811691.jpg .

  Sälja på en auktion webbplats, skulle jag ställa start bud på 10€ .99 (detta alltid får budgivning började tidigt) och sjöfarten runt 15€ USPS. Du bör få i genomsnitt 25€ till 30€ för systemet och några spel vid försäljning till en privat köpare. Med så många Playstation på marknaden bör det vara lätt att hitta den perfekta lösningen för dig. Med tanke på dess popularitet, bör PlayStation vara lika lätt för dig att sälja en till ett rimligt pris. Ha kul spel!